Mardin'de Sehit Ve Gaziler Onuruna Yemek

Mardin Valiligi tarafindan sehit ve gaziler onuruna 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle yemek programi düzenlendi.

Mardin'de Sehit Ve Gaziler Onuruna Yemek


Sehit ve gaziler onuruna verilen yemek programina, Mardin Valisi ve Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Mardin Cumhuriyet Bassavcisi Aydin Turhan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kamu kurum ve kuruluslarinin il müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sehit yakinlari, gazi ve aileleri katildi.



Programda konusan Vali Demirtas, Çanakkale’nin yüregi imanla ve vatan askiyla çarpanlarin, pervasiz bir isgale gövdesini siper ettigi yer oldugunu söyledi.

Vali Demirtas, "Çanakkale, Anadolu’nun dört bir yanindan, Rumeli’den, Bagdat’tan, Sam’dan gelerek dilleri ve renkleri farkli, davalari ayni olan bir milletin kadiniyla erkegiyle omuz omuza verdigi essiz mücadelenin adi oldu. Mehmetçiklerimiz, ülkemizin güvenligini saglamak adina, Çanakkale’de yedi düvele verdigi mücadelenin bir benzerini FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DAES gibi terör masalarina karsi sürdürüyor. Bilinmelidir ki, güvenlik güçlerimizin teröre karsi yürüttügü mücadele, azim ve kararlilikla sonuna kadar sürdürülecek. Millet olarak bizim irademizi ve basiretimizi sinayanlarin sonu yine hüsran olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA