Usak Kurtulusunun 100. Yilini Coskuluyla Kutlamaya Hazirlaniyor

Düsman isgalinden 1 Eylül 1922 tarihinde kurtulan Usak, kurtulusunun 100. Yilini coskulu bir sekilde kutlamak için kollari sivadi.

Usak Kurtulusunun 100. Yilini Coskuluyla Kutlamaya Hazirlaniyor


Bu konuda çalismalari hizlandiran Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yildönümü olan 1 Eylül’ü en güzel seklide yasamak ve yasatmak için kentte tarih ve kültür alaninda hizmet veren dernekler, sivil toplum kuruluslari ve arastirmaci yazarlarla bir araya geldi.

Kurtulusun yüzüncü yili için gerçeklestirilen etkinlik toplantisinda konusan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Burada sizlerle Usak’in düsman isgalinden kurtulusunun yüzüncü yilinda kentte yapilabilecek etkinlikler hakkinda istisarelerde bulunacagiz ve fikir alisverisi yapacagiz. Hepinizin bildigi gibi, 2022 yili güzel ilimizin kurtulusunun 100. yilina denk gelmektedir. Bu tarih bizler için büyük bir önem tasimaktadir. Kurtulus mücadelesinde vatan topragini kurtaran kahramanlarimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ayrica 100 yil sonra ayni beraberlik ruhunu sizlerle yasama ve yasatma firsati bulacagimiza inaniyorum. Hepinize tesekkür ederim” dedi.



Toplanti, etkinlik planlamasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA