Siirt'in Turizm Ve Yöresel Lezzetleri Gastronomi Fuari'nda Tanitilacak

Siirt Valiligi, Siirt Belediyesi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile birlikte katilim saglanacagi Turizm ve Gastronomi Fuari’nda; Siirt standinda ilin dogal, kültürel zenginliklerinin yaninda, gastronomi lezzetleri de sergilenecek.

Essiz bir tarih ve kültür deneyimi sunan bölgenin önemli bir sürdürülebilir turizm destinasyonu olmasini amaçlayan Turizm ve Gastronomi Fuari, tüm dünyaya 9 ilin tanitimini yapmayi hedefliyor. Mezopotamya bölgesinin benzersiz cografyasini yansitan Adiyaman, Batman, Diyarbakir, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Sanliurfa ve Sirnak’in turistik degerlerinin yani sira bölgenin sahip oldugu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varliklarini ön plana çikaran stant alanlari, bölgenin essiz turizm potansiyelini gözler önüne serecek. 24-27 Mart 2022 tarihlerinde Diyarbakir Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezinde organize edilecek olan Turizm ve Gastronomi Fuari yurt içi ve yurt disindan profesyonel turizm katilimcilari ve ziyaretçilerini agirlayacaktir.

Gastronomi alaninda iddiali illerin katilim saglayacagini ifade eden Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu, “Doga, inanç ve kültür sehri ilimizi bu yil ’Siirt Cas Evi’ konseptiyle ziyaretçilerin begenisine sunulacak. Fuar ziyaretçilerine 12 bin yillik tarihi geçmisi ile bir kültür ve medeniyet sehri olan ilimizi tarihsel ve kültürel degerleri tanitilacaktir. Marka ürünleri, cografi isaret tescilli yemeklerimizden büryan kebabi, perde pilavinin yani sira Siirt içli köftesi, eksili-sumakli Siirt dolmasi ve birçok zengin mutfak lezzetleri, Siirt Fistigi, Pervari Bali, Zivzik Nari gibi birbirinden farkli ve yöresel ürünler tanitilacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA