(ÖZEL) - Besiktas'ta Istinat Duvari Evin Üstüne Çöktü

Besiktas’ta istinat duvari, altinda bulunan tek katli evin çatisinin üstüne çöktü. Çökme nedeniyle çatisi zarar gören ev kullanilamaz hale geldi. Meydana gelen çökmede maddi hasar olusurken can kaybi yasanmadi.

(ÖZEL) - Besiktas'ta Istinat Duvari Evin Üstüne Çöktü
Olay aksam saatlerinde Besiktas Kuruçesme Mahallesinde bulunan bir sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde bulunan istinat duvari büyük bir gürültü ile altindaki evin çatisina çöktü. Çökme sesini duyan ev sakini ise kendini hizlica disari atti.

Evde büyük hasar meydana geldi

Istinat duvarinin çöktügünü fark eden komsular durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine tedbir amaçli AFAD ekipleri de geldi. Olay yerine gelen ekipler duvarin bulundugu yeri serit içine alarak vatandaslarin giris ve çikisina kapatti.

“Bir gürültü, ben deprem oluyor zannettim”

Istinat duvarinin kiracisi oldugu evin üstüne çöktügünü söyleyen Leyla isimli kadin, “O an isim vardi mesguldüm. Müthis bir gürültü, ben deprem oluyor zannettim. Müthis bir gürültüydü ama duvarlar dökülmeye basladi, sivalar dökülmeye basladi.

Ben kendimi hemen disariya attim. Deprem oluyor zannettim. Büyük deprem oluyor zannettim öyle bir gürültüydü” dedi.

“Çok magdur durumdayim su an”

Magdur oldugunu söyleyen kadin, “Sonra çiktim disari, duvarin göçtügünü gördüm, duvarin yikildigini gördüm o kadar yani. Su an çok magdur durumdayim. Ben kiraciyim. Malim içeride, alamiyoruz, magdur durumdayim. Oldugum gibi su vaziyette çiktim disariya yani çok magdur durumdayim su an. Sag olsun Kaymakam Bey tahsil etti bir yer. Herhalde oraya götürecekler” seklinde konustu.

Ekipler, enkaz kaldirma çalismalarinin gün aydinlandiginda gerçeklestirilecegini söyledi.

Kaynak: İHA