Baskan Ramazan'in 18 Mart Çanakkale Zaferini Yil Dönümü Mesaji

Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayinladi.

Baskan Ramazan'in 18 Mart Çanakkale Zaferini Yil Dönümü Mesaji
Baskan Ramazan, Türk Milleti tarih boyunca bagimsizligindan hiçbir zaman ödün vermemis, bunu bir yasam tarzi olarak benimsedigini ifade etti.

Ramazan, ’’18 Mart 1915’de elde edilen Çanakkale Zaferi ile milletimiz onurlu durusunu bütün dünyaya sergilemistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve sanli Türk Ordusu, Türk Milleti’nin bagimsizligi, bölünmez bütünlügü, birligi ve dirligi için isgal kuvvetlerine karsi mücadele vermis, vatanin her bir yaninda destanlar yazilmis, isgalci güçler büyük fedakarliklarla vatan topraklarindan kovulmustur. Vatan topraklari aziz milletimizin binlerce vatan evladinin sehitlik mertebesine erismesiyle bagimsizligina kavusmustur. Sanli Mehmetçik bu zaferin sonrasinda tarihe, ’Çanakkale geçilmez’ sözünü altin harflerle yazdirmis ve tarihin akisini degistirmistir. Insanüstü bir mücadele ile elde edilen zaferler, milletimizin bagimsizligini, vatanini ve bayragini korumak için neler yapabilecegini dosta düsmana karsi bir kez daha göstermistir. Bu vatan bize sehitlerimizin armaganidir. Bugün bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde bagimsiz yasiyorsak, al bayragimiz göklerde özgürce dalgalaniyorsa, bunu sehitlerimize borçluyuz. Vatanimizda özgür ve bagimsiz yasamamizi saglayan tüm sehitlerimize karsi borcumuz, bu vatani ilelebet payidar kilmak için canla basla çalismaktir. Sehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yil dönümü münasebetiyle basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sanli bayragimizin semalarimizda özgürce dalgalanabilmesi için canlarini bir an bile düsünmeden feda eden tüm aziz sehitlerimizi, rahmetle ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA