Japonya Ve ABD Ortak Askeri Tatbikat Düzenledi

Japonya ve ABD birlikleri, Japon adalarina yönelik bir isgal girisimi senaryosu altinda hava indirme ve muharebe ortak askeri tatbikati düzenledi.

Japonya Ve ABD Ortak Askeri Tatbikat Düzenledi
Rusya ve Çin’in bölgede artan askeri varligi ve Kuzey Kore tehlikesi nedeniyle zorlu bir güvenlik ortami ile karsi karsiya olan Japonya, ABD ile birlikte hava indirme ve muharebe ortak askeri tatbikati düzenledi.

Japonya’nin Amfibi Hizli Intikal Birligi’nden 400 asker ve Okinawa adasinda konuslu 600 ABD deniz piyadesinin uzak Japon adalarina yönelik düsman isgali senaryosu altinda dün gerçeklestirdigi tatbikatin Fuji Dagi yakinlarinda Shizuoka eyaletinde yapildigi açiklandi. Osprey hava araçlari ve M777 gibi topçu silahlarinin da kullanildigi tatbikatin, Ukrayna isgali ile gündeme gelen Rusya’nin geçtigimiz hafta Japonya’nin üzerinde hak iddia ettigi Kuril Adalari’nda hava savunma tatbikati düzenlenmesinin ardindan gelmesi dikkat çekti. Öte yandan dünkü tatbikatin, ABD ve Japonya’nin caydiricilik ve müdahale yeteneklerini güçlendirmek üzere yapilan üç haftalik bir ortak tatbikatin parçasi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA