Baskan Üçok Açiklamasi 'Çabamiz Gelisip Kalkinan Suluova'yi Hizla Insa Etmek'

Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, ilçenin tüm paydaslariyla bir araya gelerek gelisen ve kalkinan bir Suluova’yi hizla insa etmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Baskan Üçok Açiklamasi 'Çabamiz Gelisip Kalkinan Suluova'yi Hizla Insa Etmek'
Bir araya geldigi mahalle muhtarlarinin taleplerini dinleyip ilçedeki alt ve üst yapi eksikliklerini tespit edip çözüme kavusturduklarini anlatan Belediye Baskani Üçok, “Belediye bütçemizden 21 mahalle ve 40 bin nüfusumuza esit ölçüde hizmet götürmeye çalisiyoruz. Ayrim yapmadan esit sekilde hizmet yapmaya çalisiyorum. Kesinlikle oy almak ile hizmeti mukayese etmedim, etmemde. Benim bakis açim ‘vatandasimiz bana oy vermedi ise, hizmet vermem’ anlayisi degil, ‘vatandasimizin gönlüne giremediysem ve oyunu alamadiysam bu kendi eksigimdir’ diyerek bunu görüp eksigimi gidermek anlayisidir” dedi.

8 yillik görev süresi boyunca birçok proje, yatirim ve hizmeti hayata geçirirken ilk 5 yillik görev dönemindeki kazandirdiklarini hatirlatan Fatih Üçok, “Belediye binasi, kültür merkezi, makine ikmal kampüsü, sehirlerarasi terminal, kapali semt pazaryeri, galericiler sitesi, hayvan barinagi, gasilhane, kent meydani, belediyemize 40 adet is makinesi, belediyespor kulübü. 70 bin metrekare yesil alan, 15 adet yeni park, bin100 adet toplu konut ve 250 kilometre asfalti ilk bes yilda yaptik” diye konustu.

Gereksiz harcamalari birakip bütçeyi dogru kullanmaya büyük önem verdiklerinin altini çizip yatirimlara devam ettiklerine deginen Baskan Üçok, “Ikinci görev dönemimizde ise yüzme havuzu, bes adet spor tesisi, içme suyu aritma tesisi, millet bahçesinin bir ve ikinci etabi ile içerisinde millet kiraathanesi, canli hayvan pazari, orta mahalle Selimiye caddesinde sokak sagliklastirma projesi ve ilçe genelinde binlerce metre kare kilit parke çalismasi ile kaldirim yaptik, engelli kardeslerimiz için engelsiz yasam parki yaptik” seklimde konustu.

Eski Cumartesi semt pazar yerinin oldugu yere yasam merkezi projesi yapacaklarina deginen Üçok, “Içerisinde sinema, tiyatro, spor salonu, zemin katinda dükkanlar, otopark, üst katinda da ofislerin oldugu, etrafinda da sosyal ve yesil alanlarin yer alacagi harika bir proje çalismasi yaptik. Bunu da insa ederek halkimizin hizmetine sunacagiz. Tam 16 milyon euro bedelli olan atik su aritma tesisi projesini hazirladik. Bu yaklasik 250 milyon TL demektir. Suluova’ya yapilacak tek seferdeki en büyük yatirimdir. Içme suyu aritmasi degil sadece evsel atiklarin, kanalizasyonlarin aritmasinin yapilacagi bir tesis olup içerisinde yagmur sulari toplanacak. Mevcut mezbahanenin karsisina bu testi yapacagiz insallah. Böylece çevreyi kirleten bir belediyeden, temiz çevreye giden bir belediye oluyoruz. Bu proje Avrupa Birliginden hibe aldigimiz bir projedir, çok önemli büyük bir yatirimdir” ifadelerini kullandi.

Suluova Muhtarlar Dernek Baskani Vedat Kurt ve mahalle muhtarlari da istisare ile ortak akla önem vererek kendileriyle görüs alis verisinde bulunan Belediye Baskani Fatih Üçok’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA