Akademik Ve Idari Personelin Motivasyonunun Arttirilmasi Amaciyla Özel Bir Taltif Programi Düzenlendi

Bayburt Üniversitesinde, akademik ve idari personelin motivasyonunun arttirilmasi ve sürdürülen çalismalarin desteklenmesi amaciyla özel bir taltif programi düzenlendi.

Akademik Ve Idari Personelin Motivasyonunun Arttirilmasi Amaciyla Özel Bir Taltif Programi Düzenlendi
Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan tören Müzik Toplulugunun müzik dinletisi ile devam etti.

Bayburt Üniversitesinde görev yapan akademik ve idari personellerin 2021 yilinda gerçeklestirdigi projeler ve çalismalar arasinda yapilan degerlendirmeler neticesinde 8 farkli kategoride taltif belgeleri verildi.

Bâbertî Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçeklestirilen törende akademik yükselme yapan, bilimsel yayin yapan akademisyenler, çalismalariyla üniversiteye katki sunan idari personeller ve bazi akademik birimler taltif edildi.

2021 yili taltif töreni kapsaminda akademik personeller; Web of Science veri tabaninda taranan Q1, Q2 ve Q3 sinifi dergilerde yayimlanan çalismalariyla bilim dünyasina katkida bulunanlar, ResearchGate platformunun etkin kullanimi ile Bayburt Üniversitesinin akademik görünürlügüne katkida bulunanlar, 2021 Akademik Tesvik Siralamasinda yer alanlar, projeler hazirlayan ve bu projelerde yürütücü ve koordinatör olanlar, bulus yapanlar, cografi isaret alinmasina katki saglayanlar ve unvanda yükselenler seklinde siniflandirilarak taltif edildi.

Törende akademik personellerin yani sira idari personeller de taltif edildi. Buna göre; “Yasayan Insan Hazineleri Gelecege Aktarilan Mirasin Temsilcileri” kategorisinde ödüle layik görülen 21 isimden biri olan Ehram Ustasi Sevim Ataner, Gazi Üniversitesinde Bayburt Üniversitesi için ayrilan tanitim kösesine gönüllü destek olan Ömer Öksüz ve Akademik Degerlendirme Sistemi çalismalarini yürüten Programci Ugur Demirel de taltif edilen idari personeller arasinda yer aldi.

Ayrica Aydintepe Meslek Yüksekokulu da “Aydintepe Fasülyesi”nin cografi isaret almasi hususunda yürüttügü çalismasindan dolayi birim olarak taltif edildi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Rektör Türkmen, Bayburt Üniversitesinin gelismesinde emegi bulunan herkese tesekkür etti. Üniversitenin, her geçen yil kurumsallasma yönünde ciddi adimlar attigina isaret ederek “Egitim-ögretim ortaminin yani sira sosyal tesisleri, kültürel alanlari, külliyelerin genis ve ferah olmasi, dijital alt yapisi ve pandemi kosullarina uygunluk noktasinda Türkiye’nin yeterlilige sahip üniversitelerinden biriyiz. Bunun sürekliligini saglamak adina çalismalarimiza büyük bir özveri ile devam ediyoruz. Daha iyiye ulasmak, daha iyisini yapabilmek için gecesini gündüzüne katan tüm akademik ve idari personelimizi gönülden tebrik ediyorum. Üniversitemizde insallah geleneksel hale gelecek olan bu taltif töreni akademik ve idari personelimizin motivasyonunun arttirilmasina da önemli katki sunacaktir. Akademik görünürlük adina akademisyenlerimiz tarafindan yapilan tüm çalismalarimizin yani sira idari personellerimizi de yürüttükleri çalismalarindan dolayi kutluyorum.” dedi.

Program, protokol üyeleri tarafindan taltif belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Akademik ve idari personeli bir arada bulusturan törene; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör yardimcilari Prof. Dr. Metin Uçurum, Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel katildi.

Kaynak: İHA