16 Yasina Giren ASÜ Istikrarli Biçimde Büyüyor

2006 yilinda kurulan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 16 yasini kutluyor. Gerek bilimsel gerek sosyal, kültürel ve sportif gerekse fiziki bakimindan istikrarli biçimde büyüyen ASÜ her geçen yil saygin konumunu perçinliyor.

16 Yasina Giren ASÜ Istikrarli Biçimde Büyüyor
ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, ASÜ’nün 16’inci kurulus yildönümü nedeniyle önemli noktalara dikkat çekti. Kurumlarin büyüyüp gelismesinin bir anda degil belirli bir süreç içerisinde oldugunu, 16 yil boyunca ASÜ’de yapilan her isi bu sürecin nadide birer parçalari olarak gördüklerini kaydeden Rektör Sahin, “Fiziki alanlarin olusmasi, altyapi çalismalari, akademik kadronun tesekkül etmesi, idari islerin ilerlemesi, yeni okullarin kurulmasi Bunlarin her birisi zaman içinde tamamlanan, ihtiyaçlara göre gelistirilen ve birbirine eklemlendiginde anlam zeminine oturan çalismalar. Büyük bir emek, sabir, özveri isteyen bu süreç, çok degerli katkilarla ilerlemektedir. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Üniversitemizin kurulmasina, büyümesine ve yatirim almasina katki sunan tüm devlet büyüklerimize, Bakanlarimiza, Milletvekillerimize, Valilerimize, Belediye Baskanlarimiza, Rektörlerimize, kurum içinden ve disindan tüm paydaslarimiza en kalbi sükranlarimizi sunuyoruz” dedi.



“Derinlesme süreci içindeyiz ve hizla ilerliyoruz”

Süreci, temel çalismalar ve derinlesme çalismalari seklinde iki asamada degerlendirmenin mümkün oldugunu belirten Rektör Sahin, “Herkesin malumu oldugu üzere kurumsal çalismalarin ilk dönemi daha ziyade fiziki alanlarin olusturulmasi ve temel gereksinimlerin karsilanmasi seklinde ilerlemektedir. Allah’a sükürler olsun bugün, ASÜ’de önemli diye adlandirilabilecek bir fiziki eksiklik bulunmamaktadir. Altyapi çalismalari ve üstyapi çalismalari belli bir noktaya gelmis durumdadir. Gerek ögrencilerimiz gerekse akademik ve idari tüm çalisanlarimiz en ideal kosullarda çalismakta ve egitim-ögretim aksamadan devam etmektedir. Ikinci asama ise derinlesme asamasidir. Temel gereksinimlerin karsilanmasiyla birlikte biz, enerjimizi bu alana daha çok harcayabildigimiz bir noktaya geldik. Teknolojik uyumlanma, kültür-sanat-spor faaliyetlerinin zenginlesmesi, bilimsel üretimin artmasi bu asamada degerlendirilebilecek faaliyetler arasindadir. Bu çalismalar da zaman içinde gelistikçe ortaya önemli bir birikim çikacak ve kurumsallasma süreci daha incelikli alanlara dogru ilerleyecektir” diye konustu.



“81 ilden ve dünyanin 57 ülkesinden ögrencimiz var”

Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanin 57 ülkesinden ögrencisi olan ASÜ’nün hem kadim kültürel geleneklerine bagli hem de evrensel degerleri iyi yorumlayabilen bir anlayisla ilerledigine dikkat çeken Prof. Sahin, “13 fakülte, alti meslek yüksekokulu, bir yüksekokul ve üç enstitü ile ASÜ, egitim-ögretim çalismalari ve bilimsel projeler üretiyor. Bunun yani sira sehirle iliskiler bakimindan da degerli faaliyetler ortaya koyuyor ve kadim sehir Aksaray’in tüm degerleri bilimsel bir nitelikte gelecege tasiniyor. Spor ve saglik alaninda ihtisaslasan ASÜ, kendisi ile ayni dönemde kurulan üniversiteler arasinda -akademik performans bakimindan- üst basamaklarda yer aliyor. Tercih edilirligi her geçen yil daha da artan ASÜ, engelsiz yasam hususunda Türkiye’de en iyi olma yolunda ilerliyor. Ekolojik çalismalarla dünyanin en çevreci kampüslerinden birisine sahip olan Üniversitemiz, laboratuvarlari ile tüm bölgeye hizmet veriyor. Hijyen ve Sanitasyon Belgesi ile Kalite Belgesine de sahip olan ASÜ, akilci çalismalar, el birligi, samimi dualar ve katkilarla büyüyor” seklinde konustu.

Giderek kidemli bir konuma ilerleyen ASÜ’nün basarilarini arttirmak adina ilk günkü heyecan ve derin bir askla çalismaya devam edeceklerini belirten Rektör Sahin, “Katki veren herkese sonsuz tesekkürler. Biz, ülkemizi, sehrimizi ve kurumumuzu derin bir askla seviyoruz. Bu ailenin her bir ferdi bizim için çok kiymetli. Biz, hep birlikte büyük bir aileyiz. Nice 16 yillara” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA