Saglik Çalisanlarina Motivasyon Etkinligi

Kilis’te 14 Mart Tip Bayrami dolayisiyla düzenlenen etkinlikte saglik çalisanlari gönüllerince eglendi.

Saglik Çalisanlarina Motivasyon Etkinligi
Kilis Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Doktor Fazil Arisoy organizesinde yapilan etkinlik dügün salonunda gerçeklestirildi.

Törende bir konusma yapan Aile Hekimleri Dernegi Baskani Dr. Gökmen Erendor, Korona virüsle mücadele ederek hayatini kaybeden tüm saglik çalisanlarina bas sagligi diledigini, saglik çalisanlarinin zor sartlarda çalistiklarini, özlük haklarinin bir an önce düzeltilmesini beklediklerini ifade etti.

Il Saglik Müdürü Vekili Murat Sekeroglu, Pandemi sürecinde gösterdikleri gayretlerden dolayi saglik çalisanlarina tesekkür ederek, "Dünyanin birçok ülkesinde duruma göre bazen saglik sisteminde sorunlarin tek sorumlusu, bazen de tek çaresi doktorlar olarak gösterilmektedir. Bizler ancak iyi isleyen bir saglik sisteminde çok faydali olabiliriz diye düsünüyorum. Hep birlikte daha iyisini yapabiliriz" dedi.

Vali Recep Soytürk, Kilis Devlet Hastanesi tarafindan bir dügün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptigi konusmada, üniversite yillarinda tip fakültesi okuyan bir arkadasiyla ayni evi paylastigini ve tip okuyanlarin ne kadar çok ders çalistigini en iyi bilenlerden oldugunu belirtti.

Kilis Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Doktor Fazil Arisoy, geçmisten gününe kadar zorlu sartlarda fedakarca çalismaya devam eden saglik çalisanlarinin son 2 yildir pandemiyle mücadele ettiklerini ifade ederek, “Pandemi sürecinde birçok aci kayiplarinin oldu. Asinin çikmasiyla birlikte aci kayiplarin en az seviyeye indi. Birçok ülkenin henüz asiya ulasamazken, Türkiye’nin, yerli ve milli asi TURKOVAC’i üretti. TURKOVAC’in verdigi güvenle artik salgina karsi çok daha güçlü durumdayiz” dedi.

Vali Recep Soytürk, Kilis ve Ankara’da bir süre korona tedavisi gördügünü ifade ederek, ’’Bu süre içerisinde hem Ankara Sehir Hastanesi’nde hem buradaki saglik çalisanlarindan Allah razi olsun. Siddetsiz, yeteri kadar sosyal, çok daha güzel haklarinizin oldugu günler diliyorum. Cumhurbaskanimiz bugün sevindirici açiklamalar yapti. Sükranlarimizi sunuyorum’’ diye konustu.

Günün anisina kesilen pastanin ardindan saglik çalisanlari müzik esliginde halay çekerek, çifte telli oynayarak gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA