Istanbul'da Karda Dehset Anlari Kamerada Açiklamasi Otomobil Kayan Çocuklarin Arasina Daldi

Kagithane’de karli yolda kaymaya baslayan otomobil kontrolden çikarak önce 5 araca çarpti ardindan da yokusta kayan çocuklarin arasina daldi. Dehset anlarinin kameralara yansidigi olayda aracin çarpmasi sonucu yaralanan çocuk hastaneye kaldirilirken, çok sayida çocuk ise ölümden döndü.

Istanbul'da Karda Dehset Anlari Kamerada Açiklamasi Otomobil Kayan Çocuklarin Arasina Daldi
Turuncu alarmin verildigi Istanbul’da 3 gün boyunca etkili olan siddetli kar yagisi kazalari da beraberinde getirmisti. Geçtigimiz Cumartesi günü saat 20.30 siralarinda meydana gelen olayda, yagisa hazirliksiz yakalanan 34 EEK 118 plakali otomobilin sürücüsü, dik bir yokustan asagiya inmek istedi. Agir agir ilerleyen sürücü bir süre sonra frene basmaya baslayinca araç kaymaya basladi.

Sürücünün freni birakmasi üzerine hizlanan cip, park halindeki 5 araca çarptiktan sonra yokusta kayan çocuklarin arasina daldi. Aracin çarptigi bir çocuk yaralanirken, araçlarda hasar meydana geldi. Yokustaki çok sayida çocuk ise ölümden kilpayi kurtuldu.

Yokusta kayan çocuklarin arasina daldi

Dehset anlari ise güvenlik kameralara saniye saniye yansidi. Görüntülerde, vatandaslar çocuklariyla disarida kartopu oynuyor. Bazi çocuklar ise yokustan asagiya kayiyor. O esnada bir araç kayarak asagiya iniyor. Kontrolden çikan araç servis minibüsüne çarpiyor. Minibüs oldugu yerden kayarak bir araba boyu daha asagiya kayiyor. Otomobil ise diger araçlara çarparak savruluyor. Savrulan araç asagiya kayan çocuklardan birine çarpiyor. Birkaç çocuk ise son anda kurtuluyor. Olayi gören vatandaslar ise asagiya dogru kosuyor.

Çocugun durumu iyi

Kazanin ardindan aracin çarpmasi sonucu yaralanan çocuk vatandaslar tarafindan hastaneye kaldirildi. Kolundan yaralanan çocugun durumunun iyi oldugu ögrenildi. Vatandaslarin büyük panik yasadigi olayla ilgili polis ekipleri çalisma baslatti. Olay yerine gelen Kagithane Trafik Denetleme Büro Amirligi ekipleri, kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Çalismalarin ardindan kazaya karisan araç çekici yardimiyla bulundugu yerden kaldirilarak emniyet otoparkina götürüldü.
Kaynak: İHA