Disisleri Bakanligindan 15 Mart Islamofobiyle Mücadele Uluslararasi Günü Mesaji

Disisleri Bakanligi, 15 Mart Islamofobiyle Mücadele Uluslararasi Günü dolayisiyla yayimladigi mesajda, “IIT’nin kurucu üyesi olan ülkemiz, uluslararasi platformlarda Islam karsitligi ve hosgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstlenmeyi sürdürecek ve bu yöndeki çabalara aktif destek vermeye devam edecektir” açiklamasini yapti.

Disisleri Bakanligindan 15 Mart Islamofobiyle Mücadele Uluslararasi Günü Mesaji
Disisleri Bakanligindan, 15 Mart Islamofobiyle Mücadele Uluslararasi Günü dolayisiyla yayimlanan mesajda, “Yeni Zelanda’nin Christchurch kentinde 15 Mart 2019 tarihinde meydana gelen terör saldirisinin üçüncü yildönümü vesilesiyle, saldirida hayatini kaybeden ve aralarinda 1 Türk vatandasinin da bulundugu 51 kisiyi saygi ve rahmetle aniyoruz.

O tarihte Islam Isbirligi Teskilati (IIT) Zirve Dönem Baskani sifatiyla yaptigimiz çagri üzerine, 22 Mart 2019 tarihinde Istanbul’da tertiplenen Disisleri Bakanlari düzeyindeki IIT Acil Icra Komitesi Toplantisi’nda alinan kararlar, Islam karsitligiyla mücadelede önemli bir referans noktasi teskil etmistir. Bu anlayisla, IIT Disisleri Bakanlari Konseyi (DBK) 2020 yilinda aldigi kararla, 15 Mart tarihini “Islamofobiyle Mücadele Uluslararasi Günü” olarak kabul etmistir” denildi.

Mesajin devaminda, “Ülkemizin, benzer bir kararin BM tarafindan da alinmasi yönünde müstakbel DBK Dönem Baskani Pakistan basta olmak üzere önde gelen IIT üyesi ülkelerle bilistisare yürüttügü çalismalar sonucunda BM Genel Kurulu’na ortaklasa sunulan ayni baslikli karar tasarisinin bugün oydasmayla kabul edilmis olmasindan memnuniyet duyuyor, bunu uluslararasi toplumun Islam karsitligiyla mücadeleye yönelik kararliliginin bir nisanesi olarak görüyoruz.

IIT’nin kurucu üyesi olan ülkemiz, uluslararasi platformlarda Islam karsitligi ve hosgörüsüzlükle mücadelede öncü rol üstlenmeyi sürdürecek ve bu yöndeki çabalara aktif destek vermeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA