Yozgat Esnafinin Ilk Müsterileri Güvercinler Oluyor

Yozgat’ta etkili olan kar yagisi ve soguk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken güvercinleri, Çapanoglu Büyük Cami çevresindeki esnaf besliyor.

Yozgat Esnafinin Ilk Müsterileri Güvercinler Oluyor
Yozgat’in tarihi ve kültürel miraslarindan biri olan Çapanoglu Büyük Cami etrafini mesken tutan yüzlerce güvercin, sabah saatleriyle birlikte esnafin yolunu gözlüyor. Tarihi cami çevresinde bulunan is yerlerini açan esnafin ilk müsterileri de güvercinler oluyor. Esnaf güvercinleri her gün bugday ve arpa ile besleyerek ise basliyor. Vatandaslar da esnafin bu duyarli davranislarini takdir ederek esnafa destek oluyor. Yem kapmak için birbirleriyle yarisan güvercinlerin tarihi Çapanoglu Büyük Cami ile olusturdugu manzara ise seyrine doyumsuz görüntüler olusturuyor.

Soguk kis günlerinde güvercinlerin yem bulmakta güçlük çektigini söyleyen esnaf Hakki Yalçin, “Havalarin da soguk gitmesi nedeniyle hayvanlar dogada yiyecek bulamiyor. Biz de esnaf olarak elimizden geldigince kuslarin karinlarini doyurmaya çalisiyoruz. Hayir sever insanlarimiz da var, geliyorlar onlar da yem alip kuslari besliyor. Bunu her gün yapiyoruz, kuslar da bize alisti” dedi.

Yusuf Eren Solmaz isimli esnaf ise, “Burada esnafim, kuslar kisin dogaya gidip yem bulamiyorlar. Onlari besliyoruz, her gün sabah saatlerinde onlara yem atiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA