Tokat'ta 14 Mart Tip Bayrami Kutlamalari

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi 30. yil etkinlikleri kapsaminda 14 Mart Tip Bayrami programi düzenlendi.

Tokat'ta 14 Mart Tip Bayrami Kutlamalari
Sehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlikte Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Namik Özkan konusma yapti. Özkan konusmasinda insanlarin yüzünü güldürmek için mesleklerini en iyi sekilde yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Hekimlerin görevi insanlari sagligina kavusturmak, yaralarini sarmak ve canlarini kurtarmaktir. Ancak hekimlerin de bir insan oldugu asla unutulmamalidir. Hekimler dürüst, çaliskan, vatanini seven, görev bilincinde olan, insana deger veren, adaletli ve vicdanli insanlardir” dedi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktas ise konusmasinda pandemi döneminde hekimlerin kiymetinin bir kez daha anlasildigini kaydetti Halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek oldugunu vurgulayan Parlaktas bu bilinçle canla basla çalismaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan Fen Edebiyat Fakültesi ögretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Hakan Yasar “Milli Mücadelede Tibbiyeliler ve Tibbiyeli Hikmet” konulu konferansini gerçeklestirdi. Konferans akabinde turnuva ve yarismalarda basarili olan ögrencilere hediye takdimi yapildi. Programin sonunda TOGÜ Devlet Konservatuvari tarafindan müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA