Isparta'da Bakir Ustasinin 55 Yillik Meslegi Zamana Yenildi

Isparta’da bakir ustaligi yapan 66 yasindaki Ali Terlemez, meslegini sürdürdügü dükkaninin yikilacak olmasindan dolayi 55 yildir alin teri döktügü meslegi bakir ustaligini birakmak zorunda kalacak.

Isparta'da Bakir Ustasinin 55 Yillik Meslegi Zamana Yenildi


Turan Mahallesi’ndeki dükkana 10 yasinda çirak olarak baslayan Ali Terlemez, bakircilik meslegini 55 yildir devam ettiriyor. Isparta ve çevresinde tek kalan bakir ustasi olan Terlemez, bakir ustaligini kaldigi dükkanin yikilacak olmasi, kazançlarinin eskisi gibi olmamasi ve dükkan kiralarinin fazla olmasi sebebiyle birakacagini belirtti.



‘En sonunda kapatmaya karar verdim’’

Bakircilik meslegi hakkinda bilgi veren Terlemez, ‘’Ilkokuldan sonra 10 yasimda bu ise basladim. Bu zamana kadar sürdürdüm. Su anda meslegimize fazla bir ilgi yok artik eskisi gibi. Eskiden bir ilgi vardi siparislerimiz vardi, su anda yok. Buralar da yikiliyor. Eskiden kazaniyorduk biraz bir seyler oluyordu dökülüyordu, bu zamana kadar bu sekilde geldik bundan sonra zannetmiyorum, islerin tadi tuzu yok. Yasim zaten 70’e yaklasiyor emekliyiz. Isparta, Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar’da meslekte tek ben varim kimse kalmadi. Ben de kapatiyorum. Burasi yikildiktan sonra baska bir dükkana çiksam aylik 2-3 bin TL dükkan kirasi verecegim, o parayi da zaten kazanmiyoruz. En sonunda kapatmaya karar verdim’’ ifadelerine yer verdi.

Isparta ve baska iller basta olmak üzere yurtdisina bile eserler yapip gönderen Terlemez, severek yaptigi bakir ustaligini mecburiyetten birakacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA