Yasli Çift Pencereden Atlayarak Kurtulmustu, Evlerinden Geriye Enkaz Kaldi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yasli çift, evlerinde çikan yangindan pencereden atlayarak kurtuldu. Yanan evden geriye ise enkaz yigini kaldi.

Yasli Çift Pencereden Atlayarak Kurtulmustu, Evlerinden Geriye Enkaz Kaldi
Olay, önceki gün aksam saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kuzyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Safiye (78) ve Ali Daglioglu (82) çiftinin yasadigi 2 katli ahsap evde belirlenemeyen sebeple yangin çikti. Yanginda 2 katli ev yanarak kullanilmaz hale geldi. Evde bulunan Safiye ve Ali Daglioglu ise pencereden atlayarak yanmaktan kurtuldu.

"Allah annemi ve babami bize bagisladi"

Alevlerden son anda kurtulan yasli çiftin oglu Mehmet Daglioglu, büyük bir felaket yasadiklarini belirterek, "Annem ve babam yerken bir koku geliyor. Sonra sobaya bakiyorlar. Sobada ates yok. Kapiyi açtiklarinda alevleri görüyorlar. Çatidan baslamis. Muhtemelen elektrik kontagindan çikmis. Alevleri görünce babam suyla söndürmeye çalisiyor. Daha sonra komsunun oglu ekiplere haber veriyor. Babam pencereden garajin üstüne iniyor" dedi.

Kuzyaka Mahallesi Muhtari Ömer Konuk ise yanan evin bulundugu alanda enkaz kaldirma çalismasi yapilacagini ve el birligiyle çiftin magduriyetinin giderilecegini söyledi.

Kaynak: İHA