Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy Açiklamasi 'Insanlar Artik Rusya'dan Kaçacak'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin politikalari nedeniyle Rusya’daki tüm yatirimcilarin ve insanlarin ülkeyi terk edecegini belirterek, "Simdi Rusya’dan kimlerin kaçtigina, kimlerin isini yürüttügüne bakin. Bunlar küresel pazarin profesyonelleridir" dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisinin 17. Gününde Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Ukrayna halkina ve dünya kamuoyuna konustu.

Konusmasinda, Rusya’nin saldirilarina deginen Zelenskiy, Rusya’nin son durumuna iliskin açiklamalarda bulundu. Rusya’nin saldirilarinin basarisizlikla sonuçlanacagini savunan Zelenskiy "Rus isgalcileri bize boyun egdiremezler. Öyle bir güçleri yok, öyle bir inançlari yok. Sadece siddete dayaniyorlar. Sadece teröre dayaniyorlar. Sadece çok sayida silahlari var. Ama isgalcilerin dogal bir temeli yok. Insanlar mutlulugu hissedebilsinler ve hayal kurabilsinler diye. Organik olarak hayati normale döndüremezler! Rusya’nin yabanci bir ülkeye geldigi her yerde, hayalleri imkansiz olur" ifadelerini kullandi. Ukrayna’ya düzenlenen saldirilarin ardindan yaptirimlarin hedefi olan Rusya’da, yatirimcilar dahil birçok insanin bu ülkeden kaçacagina dikkat çeken Zelenskiy, "Simdi Rusya’dan kimlerin kaçtigina, kimlerin isini yürüttügüne bakin. Bunlar küresel pazarin profesyonelleridir. Bunlar, özgürlügün olmadigi bir bölgede yasamak istemeyen bagimsiz girisimcilerdir. Bunlar, her seyin ellerinden alinacagini hisseden is adamlari. Bunlar, bir insanin hayatinin degersiz oldugu bir cografyada üretkenligin de degersiz oldugunu bilen zanaatkarlardir. Rusya artik beyin, para ve yetenek kaybediyor" dedi.

"Rüsvet verecek birilerini ariyorlar"

Rusya’nin, bazi kentlerde milletvekilleri de dahil olmak üzere yöneticilere baski yaptigini belirten Zelenskiy, "Isgalciler Donetsk ve Luhansk gibi sahte cumhuriyetlerin bir benzerini Herson’da uygulamaya çalisiyor. Burada kent yöneticilerine ve milletvekillerine baski yapiyorlar. Rüsvet verecek birilerini ariyorlar" ifadelerini kaydetti.

Rusya ile üzerinde anlasilan insani koridorlar konusuna da deginen Zelenskiy, Cumartesi günü tüm insani koridorlardan sivil tahliyeleri gerçeklestirdiklerini aktararak, "Bu arada, üzerinde anlasmaya varilan tüm insani koridorlar çalisti. 12 bin 729 kisi tahliye edildi. Mariupol kentine insani yardimlar yarin ögleden sonra ulastirilacak. Rotanin karmasikligi nedeniyle insani yardim konvoyu geceyi Berdyansk’ta geçirmek zorunda kaldi" dedi.

Kaynak: İHA