Ukrayna'dan Tahliye Edilen Türk Vatandaslari Kapikule'den Ülkeye Giris Yapiyor

Rusya’nin saldirisi sonrasi Ukrayna’dan ayrilan Türk vatandaslari, Kapikule ve Hamzabeyli Sinir Kapilarindan ülkeye giris yapiyor.

Ukrayna'dan Tahliye Edilen Türk Vatandaslari Kapikule'den Ülkeye Giris Yapiyor
Rusya’nin saldiri sonrasi Ukrayna’dan ayrilan Türk vatandaslari ve Ukraynali siviller, Kapikule ve Hamzabeyli Sinir Kapilari’ndan ülkeye giris yapiyor. Kendi araciyla Kapikule Sinir Kapisi’ndan giris yapan Besir Aktas, “Ukrayna’nin Kherson kentinde yasiyorum. Saldirilar basladiginda ben Odessa’daydim, arkadasimin ailesi ordaydi. Ilk girdikleri yer Kherson. Askerlerin, tanklarin girdikleri yer orasiydi. Ukrayna’da durum çok kötü. Insanlar ekmek bulamiyor, seker bulamiyor. Ukrayna’da vatandaslarin yardima ihtiyaci var” dedi.

Ukrayna’nin baskenti Kiev’de yasadigini belirten Ufuk Malkoç ise, bir anda kargasanin oldugunu anlatarak, “Çatismalar vahset boyutunda. Ben baskent Kiev’deydim. Bir ayagimizda Kherson sehrindeydi. Ilk saldiri sabah saat 04.30’da yapildi fakat her sehre ayni anda yapildi. Bir anda kargasa basladi.

Akaryakit alamadik, kimse hazirlikli degildi. Esyalarimizi alamadik. Üstümüzdeki kiyafetlerle geldik” seklinde konustu.

Kendi araci ile Kapikule Sinir Kapisi’ndan ülkeye giris yapan Emre Sirin de, Ukrayna’da çogu ana yollarin patlatildigini ifade ederek, köy yollarindan geldiklerini söyledi.

Kaynak: İHA