Tarsus Atatürk Gençlik Parki'nda Yenileme Çalismasi

Tarsus ilçe merkezinde yer alan ve içerisinde nikah salonu ve yüzme havuzunun da bulundugu Atatürk Gençlik Kampi’nda, Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi tarafindan yenileme çalismasi baslatildigi bildirildi.

Tarsus Atatürk Gençlik Parki'nda Yenileme Çalismasi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, parkin modernize edilmesi, daha yasanabilir bir mekan olmasi ve parka spor amaciyla gelen vatandaslarin kosu yapabilecekleri alanlarin olusturulmasi için baslatilan çalisma kapsaminda, deforme olmus kilitli parke taslari, çocuk oyun alanlari, spor aletleri, yipranmis aydinlatma direkleri ve diger eklentiler sökülmeye baslandi. Park alaninin fiziksel yapisindaki islevsel ve estetik bozulmalarin iyilestirilmesini saglayacak çalismayla, fonksiyonel açidan daha kullanisli bir yasam merkezinin ortaya çikarilmasi hedefleniyor.

“Yeni kosu yolu ekliyoruz”

Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Park Bahçeler Proje Sube Müdürü Alpagu Ilter, “Tarsus’un nefes alan büyük alanlarindan bir tanesi olan 32 bin 757 metrekarelik Atatürk Gençlik Parki’nda yenileme ve revizyon çalismasi yapiyoruz. Bu proje kapsaminda bozulan alt yapiyi iyilestirecegiz, refah seviyesi daha güzel, kent estetigine yakisan bir park olusturmaya çalisacagiz. Bozulan çocuk oyun gruplarini yeniliyor, spor alanlari ve özellikle yeni kosu yolu ekliyoruz projemize. Projenin içinde parkin etrafini çevreleyen çevre duvarini da kaldirarak, daha yesil bir doku ve daha bütüncül bir yaklasimla projemizi gelistirdik” dedi.

Projede parkin alt yapisinin da tamamen yenilenecegini kaydeden Ilter, “Alt yapimizi otomatik sulama sistemimizden drenaj sistemine kadar yeniliyoruz, iyilestiriyoruz. Yogun kullanilan bir bölge oldugu için yüzme havuzu ve nikâh salonundan dolayi, Tarsus’un daha modern, daha güzel hale gelmesi için parki revize etme ihtiyaci duyduk. Yaklasik 40-50 yasinda olan agaçlar var. Bu agaçlari da muhafaza ederek, parki revize etme yoluna gittik” diye konustu.

Kaynak: İHA