Esinin 6 Yil Önce Amerika'ya Götürdügü Oglu Için Kar, Tipi Demeden Yürüyerek Türkiye'yi Dolasiyor

Sakarya’da yasayan Yalçin Çaliskan, Amerikan vatandasi esinin 6 yildir oglunu kendisine göstermemesine tepki göstermek ve sesini duyurmak için yürüyerek Türkiye’yi dolasiyor. Kar, tipi ve firtina dinlemeyen Çaliskan, eksi 10 derecede Erzurum’da güçlükle ilerledi.

Esinin 6 Yil Önce Amerika'ya Götürdügü Oglu Için Kar, Tipi Demeden Yürüyerek Türkiye'yi Dolasiyor
43 yasindaki Yalçin Çaliskan, 6 yildir göremedigi oglunu görebilmek ve toplumsal duyarlilik olusturmak amaciyla 1 ay önce Sakarya’dan yürüyerek ülke turuna basladi.

Çaliskan, 1 aylik yürüyüsün ardindan Erzurum’a ulasti. Amerikan vatandasi esinin oglunu 1 yasindayken Amerika’ya götürdügünü söyleyen Çaliskan, o günden bugüne oglunu göremedigini belirtti.

Sakarya’dan 1 ay önce yola çiktigini anlatan Çaliskan, Karadeniz sahilinin kiyisindaki sehirleri yürüyerek tek tek dolastigini ifade etti.

Çaliskan, Amerika’da çalisabilmesi için duyarli vatandaslardan destek çagrisinda bulundu.

Kar, tipi ve firtinanin durduramadigi Çaliskan, Erzurum’da soguk havada yürüyüsüne vazgeçmeden devam ediyor. Amacinin Türkiye’yi dolasmak oldugunu ifade eden Çaliskan, Dogu Anadolu’nun yürüyüsünün en zor etabi oldugunu belirtti.

Çaliskan, oglunu çok özledigini ifade ederek, “Sakarya’dan yola çiktim. Bu süreçte Karadeniz’i yürüyerek kat ettim. 6 yildir göremedigim oglum için yürüyorum. Oglumu çok özledim. Oglum su an annesi ile Amerika’da yasiyor. Annesinin neden oglumu göstermedigini bilmiyorum. Resmi olarak halen evliyiz. Aldi götürdü. Karadeniz’de yagmur falan vardi ama dogu çok soguk. Yürüyüs benim için çok zorlasti. Oglum için gerekirse ölürüm. Yardimseverlerden destek istiyorum, beni oglumun yanina göndersinler. Esim de lütfen vicdani varsa zorluk çikartmasin. Ben anne ve babasiz büyüdüm ama çocugum babasiz büyümesin. Beni sevmeyebilir ama kötü seyleri birakip oglumuzun gelecegini düsünelim” dedi.

Çaliskan, Erzurum’un ardindan yürüyerek güneydogu ve ardindan Akdeniz’deki illere gitmeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA