3 Milyonu Askin Nüfusa Sahip Hasenen Asireti Dernekleri Federasyon Kurdu
MARDIN – Türkiye’de 45 ilin yani sira Irak, Iran, Suriye, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerinde yasayan 3 milyon kisinin bagli oldugu Hasenen Asireti dernekleri, Mardin’de bir araya gelerek federasyon kurdu.

"Asiret liderimiz olmayacak"
Federasyon çatisi altinda birlik ve beraberliklerini güçlendirmeyi amaçladiklarini aktaran Altindag, sözlerini söyle sürdürdü:
“Bugün bir yol haritasi belirledik. Sik araliklarla toplanarak asiret mensuplarina, memleketimize nasil daha çok yararimiz olacak onu konusacagiz. Federasyon merkezimiz Ankara’da olacak. Hasenen Asireti olarak bir liderimiz yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktir. Sadece büyüklerimiz olacak, dernek baskanlarimiz olacak ve federasyonumuz olacak. Dernek, federasyon baskani ve yöneticileri ayni zamanda asiretimizi temsil etme yetkisine sahip olacak. Ankara’daki genel merkezimizde siki çalismalar yapilacak. Asiretimizin tabanina ulasacak istisare kurullari harekete geçecek ve bir bütün olarak kapsamli bir bütünlesme çalismasi gerçeklestirecegiz."
"Siyaset üstü yapimiz olacak"
Dernek ve federasyon yönetimi olarak siyaset üstü bir yapilasmayi uygun gördüklerini ifade eden Altindag, “Federasyon olarak siyasi bir partiye bagli degiliz. Biz, hiçbir partinin arka bahçesi degiliz, hiçbir zaman da olmayacagiz. Bütün partilere ve siyasi görüslere saygimiz vardir. Bir süre önce Diyarbakir’da bir siyasi partinin liderine, kendini asiretimizin lideri olarak lanse eden kisi ile yakindan uzaktan ilgimiz yok. O kisi, asiretimizi temsil etmiyor, lideri de degildir” seklinde konustu.
