3 Milyonu Askin Nüfusa Sahip Hasenen Asireti Dernekleri Federasyon Kurdu

MARDIN – Türkiye’de 45 ilin yani sira Irak, Iran, Suriye, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerinde yasayan 3 milyon kisinin bagli oldugu Hasenen Asireti dernekleri, Mardin’de bir araya gelerek federasyon kurdu.

3 Milyonu Askin Nüfusa Sahip Hasenen Asireti Dernekleri Federasyon Kurdu
Türkiye’nin farkli sehirlerinde yasayan Hasenen Asireti mensuplari tarafindan kurulan 12 dernek, Mardin’de bir otelde yapilan toplantida Hasenen Asireti Federasyonu bünyesinde toplanma karari aldi. Genel kurulda Hasenen Asireti Federasyon Baskanligina seçilen Sehmus Altundag, 12 dernek baskani ve yönetim kurulu üyeleri ile ortak basin açiklamasi yapti. Altindag, ilk etapta Türkiye’nin çesitli sehirlerinde kurulu 12 dernek bir araya gelerek Hasenan Asireti Federasyonu’nu kurduklarini bildirdi. Türkiye’nin en büyük asiretinin ferdi olmaktan memnuniyet duydugunu söyleyen Altindag, “Hasenen Asireti, dogu ve güneydogu bölgelerinde yogunlasmakla birlikte 45 ilde, Iran, Irak, Suriye ve Azerbaycan ile bazi Avrupa ülkelerinde 3 milyonu askin nüfusa sahip bir asiret. Bugün asiretin büyükleri, öncüleri olarak toplandik ve asiret dinamiklerini harekete geçirmeye karar verdik. Bizim amacimiz birlik ve beraberligimizi federasyon çatisi altinda toplamak, akraba baglarini güçlendirmek ve federasyon olarak ileride yapilacak çalismalarda her kesimi kapsayacak sekilde ögrencimizden fakirine kadar destek ve ön ayak olmak için çalismalarimiz sürecek” dedi.



"Asiret liderimiz olmayacak"

Federasyon çatisi altinda birlik ve beraberliklerini güçlendirmeyi amaçladiklarini aktaran Altindag, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bugün bir yol haritasi belirledik. Sik araliklarla toplanarak asiret mensuplarina, memleketimize nasil daha çok yararimiz olacak onu konusacagiz. Federasyon merkezimiz Ankara’da olacak. Hasenen Asireti olarak bir liderimiz yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktir. Sadece büyüklerimiz olacak, dernek baskanlarimiz olacak ve federasyonumuz olacak. Dernek, federasyon baskani ve yöneticileri ayni zamanda asiretimizi temsil etme yetkisine sahip olacak. Ankara’daki genel merkezimizde siki çalismalar yapilacak. Asiretimizin tabanina ulasacak istisare kurullari harekete geçecek ve bir bütün olarak kapsamli bir bütünlesme çalismasi gerçeklestirecegiz."

"Siyaset üstü yapimiz olacak"

Dernek ve federasyon yönetimi olarak siyaset üstü bir yapilasmayi uygun gördüklerini ifade eden Altindag, “Federasyon olarak siyasi bir partiye bagli degiliz. Biz, hiçbir partinin arka bahçesi degiliz, hiçbir zaman da olmayacagiz. Bütün partilere ve siyasi görüslere saygimiz vardir. Bir süre önce Diyarbakir’da bir siyasi partinin liderine, kendini asiretimizin lideri olarak lanse eden kisi ile yakindan uzaktan ilgimiz yok. O kisi, asiretimizi temsil etmiyor, lideri de degildir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA