Rize'de Itfaiyeden Güvercin Kurtarma Operasyonu

Rize’de bir apartmanin havalandirma bosluguna düsen güvercin, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarildi.

Rize'de Itfaiyeden Güvercin Kurtarma Operasyonu
Olay, Ardesen ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi. Apartmanin en üst katindaki yuvasindan yuvarlanarak havalandirma bosluguna düsen 2 yavru güvercin, apartman sakini Cengiz Genç tarafindan fark edilince hemen itfaiye ekiplerine haber verildi.

Itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile havalandirmaya düsen güvercinlerden 1’i kurtarilirken, digerinin ise düsmenin etkisiyle öldügü belirlendi.

Ses üzerine güvercinlerin apartman bosluguna düstügünü fark ettigini dile getiren mahalle sakini Cengiz Genç, “Apartman boslugundan gelen sesler vardi. Baktik bir güvercin ölmüs ve digeri de çirpinarak bagiriyordu. Yarali oldugunu düsünerek itfaiyeyi aradik. Onlar da sag olsunlar gelip kurtardilar” dedi.

Olay yerine gelen Kaçkar Itfaiye Birligi erlerinden Mustafa Kutanoglu ve Mustafa Çamalak ise “112’ye gelen ihbar üzerine olay yerine geldik ve apartmanin havalandirma boslugunda mahsur kalan yavru güvercini gördük. Yarali güvercini mahsur kaldigi yerden kurtardik. Simdi Ardesen Belediyesine ait hayvan bakimevindeki veterinere teslim edecegiz ve orada tedavisi yapilacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA