Üniversitede Istiklal Marsi'nin Kabulü Programi Düzenlendi

Adiyaman Üniversitesi ile Adiyaman Belediyesi isbirliginde milli ve manevi degerlerimiz açisindan Istiklal Marsi programi düzenlendi.

Üniversitede Istiklal Marsi'nin Kabulü Programi Düzenlendi
Fen Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karabulut’un konusmaci olarak katildigi rektörlük konferans salonunda düzenlenen etkinlige Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Doganoglu, Adiyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Odasi Baskani Abuzer Aslantürk, Baro Baskani Bilal Dogan, kurum amirleri, üniversite akademik ve idari çalisanlari ile ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve akabinde Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan konferansta Prof. Dr. Mustafa Karabulut, Mehmet Akif Ersoy’un hayati, Istiklal Marsi’nin kabul edilme asamasi ve Istiklal Marsi’nin öneminden bahsetti.

Prof. Dr. Karabulut konusmasinda, “Türk devlet anlayisinda ve yapisinda istiklalin sembolü olan bayrak, milletin namusu, din ve vicdan özgürlügüdür. Istiklal Marsi’nda hilal, bayrak ve sancak kavramlari birbirini bütünleyen bir manada kullanilir. Mehmet Akif Ersoy, Istiklal Marsi’nin ilk dörtlügünde al sancak ifadesiyle bayraktan söz eder. Türk bayragi al rengiyle sönmeyen bir alev hissi olusturur. Bu alev sonsuza kadar sönmeyecektir.

Kisaca söylemek gerekirse Mehmet Akif Ersoy bir sahsiyetti. Kur’an’i kendisine rehber edinen Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinde de Kur’an’i Kerim’den izler yer alir. O, Kuranli ev, pehlivanli mahalle ve deneysel bilimli okulu eserlerinde merkeze oturtmustur. Onun sahsiyetine Kur’an yön vermistir. Ona göre tek çare Kur’an’dir. Kur’an’in rehber olmasi gerektigini söyler ve politikasini Kur’an ve hadislere göre sekillendirir. Istiklal Marsimizi yazarken de Kur’an-i Kerim’den etkilenmis ve bazi misralarda Allah’in emirlerini vurgulamistir” dedi.

Konferansin ardindan Adiyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvari Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Ayça Avci, Doç. Dr. Selin Oyan ve konservatuvar ögrencisi Bergen Göksu tarafindan al sancagim ve 12 Mart sarkisi adli eserlerin seslendirildigi müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Dinletinin ardindan protokol üyeleri tarafindan Prof. Dr. Mustafa Karabulut, Doç. Dr. Ayça Avci, Doç. Dr. Selin Oyan ve Bergen Göksu’ya tesekkür belgesi ve plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA