Tunceli'de Gerçegi Aratmayan Çigda Arama Kurtarma Tatbikati

Tunceli AFAD Il Müdürlügü baskanliginda çigda arama kurtarma, acil durum barinaklari ve gece intikali egitimleri gerçeklestirildi. Egitimlerin sonunda yapilan tatbikat gerçegi aratmadi.

Tunceli'de Gerçegi Aratmayan Çigda Arama Kurtarma Tatbikati
Tunceli’nin Ovacik ilçesinde bulunan kayak tesisinde Tunceli AFAD Dogada Arama Kurtarma (DAK) personelleri tarafindan Elazig AFAD, Munzur Arama Kurtarma Dernegi (MUDAK) ve gönüllülerin katilimiyla açik arazide kampli çigda arama kurtarma, acil durum barinaklari ve gece intikali egitimleri gerçeklestirildi.

Egitimlerin sonunda gerçeklestirilen çigda arama kurtarma tatbikati gerçegi aratmadi.

DAK egitmenlerinden Özgür Aydogdu, “Afet Acil Durum Baskanligi Egitim Daire Sube tarafindan koordine edilen ve Tunceli Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan da egitimleri yürütülen dogada arama kurtarma personeli tarafindan bes günlük egitim verildi.

Egitimlerde arama kurtarma, acil durum barinaklari, karda intikaller, çig bölgelerinde dogru davranis hareketleri ve kurtarma teknikleri konularin bilgiler verildi.

Yine ayni zamanda gece intikaller oryantrik egitimlerini besinci günün sonunda tamamladik” dedi.

Egitimlerin ardindan gerçeklestirilen tatbikata da deginen Aydogdu, “Besinci günün akabinde de bir çig tatbikati yaptik. Basarili bir sekilde olay bölgesine intikal edildi. Ekiplerimiz gerekli müdahalelerini gerçeklestirdi. Sonra da kurtarma faaliyetlerine basladi.

Kazasiz belasiz egitimlerimizi bitirdik. Egitim sartlari gayet iyiydi. Hava hem yagisliydi hem tipi varda ve intikaller bu konuda aslina uygun oldu” diye konustu.

MUDAK Dernek Baskani Mehmet Bidav ise “Tunceli, çigin en yogun yasandigi illerden biri. Çig bizim için burada çok önemli tehlike arz ediyor. Özellikle karin çok yagdigi dönemlerde. Çigda önleme ve müdahale egitimleri için AFAD Acil Durum Baskanligi’na Tunceli AFAD Müdürlügü’ne, buradaki ekibine çok tesekkür ediyoruz. Bes günlük egitim aldik. Bu egitimlerde bayagi yetkinlik kazandigimizi düsünüyorum. Yaklasik 25 arkadasla buraya geldik. Bu bizim için çok önemli bir egitim oldu” seklinde konustu.

AFAD Gönüllüsü Naciye Turan da, “Biz bes günlük gece gündüz bir egitime tabi tutulduk. Egitim çok disiplinliydi. Çok verimli bir egitim oldu. Hayatimizda bundan sonra artik öncekinden farkli devam edecegiz. Hem kisi olarak hem de topluma fayda açisindan kendimi çok daha bilinçlenmis hissediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA