Onur Aniti'na Saldiranlar Hakkinda Savcilik Tarafindan Iddianame Hazirlandi

Samsun’da Onur Aniti’na saldirdiklari gerekçesiyle tutuklanan 2 kisi hakkinda Samsun Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan iddianame hazirlanarak, süpheli sahislarin cezalandirilmalari için mahkemeye gönderildi.

Onur Aniti'na Saldiranlar Hakkinda Savcilik Tarafindan Iddianame Hazirlandi
Samsun’da 3 Subat sabaha karsi araçlari ile Atatürk Aniti’na gelen 2 kisi, anita urgan baglayip yikmaya tesebbüs etmis ve yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmisti. Samsun polisi önce aracin plakasini, ardindan da sahislari tespit etti. Akraba olduklari ögrenilen C.R.F.(39) ve B.F.(25) polis tarafindan yakalanarak gözaltina alindi. Samsun Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan gözaltina alinan süpheliler olaydan bir gün sonra çikarildiklari mahkemece tutuklandilar.

Uyusturucu suçlarindan suç kayitlarinin bulundugu tespit edilen C.R.F. ve B.F. hakkinda Samsun Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan iddianame tanzim edildi ve Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bassavcilik iki süpheli hakkinda 5816 sayili “Atatürk Aleyhine Islenen Suçlar Hakkindaki Kanun”un 1/2 ve 2/1. maddeleri geregi ceza tayinlerinin alt sinirdan uzaklastirilarak 1 yildan 7,5 yila kadar ve Türk Ceza Kanunu’nun 152/1.a, 35, 37, 44, 53, 54 ve 63. maddeleri geregi “Kamu malina zarar verme” suçlarindan da 1 yildan 4 yila kadar hapis cezasina çarptirilip mala zarar verme tesebbüs asamasinda kaldigindan dolayi da ilgili indirim maddelerinin uygulanmasini talep etti.

Iddianamede, C.R.F. ve B.F. Anita gittikleri, çelik halat ve urgan ile aniti yikmaya çalistiklarinin ayrintilarina da yer verildi.

Kaynak: İHA