Ögrencinin Hayatini Kurtaran Okul Müdürü O Anlari Anlatti

Gaziantep’te nefes borusuna yemek kaçan ve bogulmak üzere olan ögrenciyi kurtaran Okul Müdürü Abdulazmi Çelik, o anlari ve yaptigi müdahaleyi anlatti. Ögrencisinin nefes borusunun tikandigini fark edince ’Heimlich manevrasi’ yapmaya basladigini söyleyen Çelik, "Ögrencimizi o halde görünce heimlich manevrasi yaparak tikanan nefes borusunu açtim" dedi.

Ögrencinin Hayatini Kurtaran Okul Müdürü O Anlari Anlatti
Olay, 10 Mart 2022 Persembe günü sabah saatlerinde Sahinbey ilçesi Inkilap Imam Hatip Ortaokulunda meydana geldi. Iddiaya göre, A.A. isimli 7. sinif ögrencisi yemek yerken nefes borusu tikandi. Lokmasinin nefes borusunu tikamasi sonucu çirpinmaya baslayan A.A. isimli ögrenci, bir süre nefessiz kaldi. Uzun süre çirpinan ögrencinin durumunu fark eden ve olayi görür görmez hemen ögrencisinin yanina kosan Inkilap Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdulazmi Çelik, can çekisen 7. sinif ögrencisini heimlich manevrasi ile müdahale ederek tekrar hayata döndürdü.

Yasananlar saniye saniye kaydedildi

Tikanan nefes borusu okul müdürünün yaptigi heimlich manevrasi ile açilan ve tekrar hayata döndürülen ögrenci derin bir nefes alirken, olay anlari ise okulun güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde nefes borusu tikanan ögrenciye Okul Müdürü Abdulazmi Çelik’in meimlich manevrasi yapmasi ve o anlarda diger ögrenciler ile ögretmenlerin panik halleri dikkat çekti.

"Ögrenciyi o halde görünce heimlich manevrasi yaparak tikanan nefes borusunu açtim"

Olay anlarini ve yaptigi heimlich manevrasini anlatan Okul Müdürü Abdulazmi Çelik, "O anlarda üst kattan asagi inerken koridorda bir kargasa gördüm. Ögrencimizin yaninda okul güvenligi ve hizmetlimiz vardi. Onlar müdahale etmeye çalisiyordu ama o anlarda ögrencinin nefes alamadigini söylediler. Sonrasinda ögrencinin yari baygin vaziyette oldugunu fark ettim ve aklima heimlich manevrasi geldi. O anda hemen heimlich manevrasi yaparak ögrencimizin tikanan nefes borusunu açtik. Çok sükür Allah’in yardimiyla bu olayi atlatmis olduk" dedi.



"Ögrencimizin saglik durumu çok iyi, ailesi de bize çok tesekkür etti"

Yapilan heimlich manevrasi ile ögrencinin kisa sürede kendine geldigini ve ailesinin kendilerine çok tesekkür ettigini söyleyen Çelik, "Olaydan sonra zaten hemen ögrencimiz kendine geldi. Kendisini bir süre gözetim altina da aldik. Çok sükür ögrencimizin su an saglik durumu çok iyi. Olaydan sonra ögrencimizin ailesi de çok mutlu oldu. Bize çok tesekkür ettiler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA