Mus'ta 'Kültür Ve Turizm Kis Festivali' Düzelendi

Mus Valiliginin Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla düzenledigi “Kültür ve Turizm Kis Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Mus'ta 'Kültür Ve Turizm Kis Festivali' Düzelendi
Mus Güzeltepe Kayak Merkezinde organize edilen festivale üniversite ögrencileri yogun ilgi gösterdi. Kar üzerinde halaylar çeken gençler hem sucuk ekmek yedi hem de doyasiya eglenerek günün stresini atti. Çesitli etkinliklerin düzenlendigi festivalde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki kayakçilar, ellerindeki Türk bayraklariyla pistin zirvesinden gösteri yaparak etkinlik alanina kadar kayarak indi. Bir kayakçidan Türk bayragini teslim alan Vali Ilker Gündüzöz, bayragi öptükten sonra dalgalandirdi.

“Tüm yatirimimiz gençler için”

Festivalde bir konusma yapan Vali Ilker Gündüzöz, Mus’un artik bir turizm merkezi olma yoluna gittigini söyledi.

Zaman zaman gençlere bu tür senlik imkani vereceklerini anlatan Vali Gündüzöz, “Geçenlerde Murat Nehri’nde yaptik, simdi burada yapiyoruz. Bu kis artik sona dogru geliyor. Bu tesis güzel bir tesis, daha da gelistirecegiz. Ilerde de insallah Kurtik Kayak Merkezini yapacagiz. Tüm yatirimimiz gençler için. 350 milyonluk spor tesisi yaptik. Onun için bol bol eglenin, karin tadini çikarin. Iyi eglenceler diliyorum” dedi.



“Günün stresini attik”

Etkinlige arkadaslariyla birlikte katilan Azize Yasar isimli ögrenci de, “Bugün Mus’ta kar senligi düzenlendi.

Arkadaslarimla buraya geldik. Günün stresini attik. Halaylar çekildi. Güzel bir gündü” ifadelerini kullandi.

Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü ögrencilerinden Sevda Kavak ise “Burada bugün kar festivali düzenlendigi için eglenmeye geldik. Gençler olarak halay çektik ve egleniyoruz” diye konustu.

Festivale; Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu, Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Sen, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Güler, vatandaslar, ögrenciler ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA