Kar Firtinasi Karaman-Mersin Karayolunu Ulasima Kapatti

Karaman’da yogun kar yagisi ile birlikte olusan tipi, Karaman-İçel Karayolunu tamamen ulasima kapatirken, Karaman-Konya yolunda da aksamalara neden oluyor.

Kar Firtinasi Karaman-Mersin Karayolunu Ulasima Kapatti
Karaman’da yogun kar yagisi hayati olumsuz yönde etkiliyor. Ulasimda da aksamalar neden olan kar yagisi nedeniyle bölge trafik ekipleri, dün geceden itibaren sehir giris ve çikislarinda tedbir alarak, sürücüleri megafonla uyariyor. Iç Anadolu’yu Akdeniz Bölgesi’ne baglayan Sertavul Geçidi’nde ise yasanan kar firtinasi ve buzlanma nedeniyle görüsün sifira düsmesi sonucu yol tamamen tüm araçlarin geçisine kapatildi. Sabaha kadar kapali olan Karaman-Konya karayolu ise kar firtinasinin etkisini yitirmesi üzerine kontrollü olarak ulasima açildi. Karayollari ekipleri Karaman’i Konya ve İçele baglayan yollarda kar temizleme çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadikça seyahat etmemeleri konusunda uyariyor. Sehir içinde de Karaman Belediyesine bagli ekipler, ana yollari ve köprülü kavsaklarda kar kürüme ve tuzlama çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor.

Karaman’da kar yagisi nedeniyle il merkezi ile Basyayla, Sariveliler ve Ermenek ilçelerinde okullar bugün için tatil etmisti.
Kaynak: İHA