Kar, Elazig'i Etkisi Altina Aldi

Elazig’da kar yagisi araliklar etkisini gösteriyor.

Kar, Elazig'i Etkisi Altina Aldi
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügü’nün uyardigi kar yagisi Elazig’da aralikla etkisini gösteriyor. Bazi vatandaslar uyarilari dikkate alarak hazirlikli çikarken bazilari ise hazirliksiz yakalandi. Ayrica Elazig Belediyesi ekipleri, kent genelinde etkisini arttiran kar yagisindan dolayi tedbirlerini alirken, Il Özel Idaresi ekipleri ise kirsalda karla mücadele çalismalarini sürdürüyor.

Yillardir ülkede ve bölgede karin eskisi kadar yagmadigini belirten vatandaslardan Serkan Polat, “Ben Elazig’in Karakoçan ilçesinde çalisiyorum. Orada kardan dolayi yollar kapanirdi. Yaklasik 10 yildir barajlarin etkisiyle havalarin ilimanlastigi halk tarafindan görülmeye baslandi. Keban ilçemizde Palmiye agaçlari ekildi. Bir kuraklik yasiyorduk ama bu sene çok güzel oldu. Kar yagisi bütün insanlari sevindirdi. Umarim tarim alanlari basta olmak üzere diger her yerde de bereketli olur. Mart ayinda kar yagmasi normalde eskiden ‘Mart kapidan baktirir kazma kürek yaktirir’ derlerdi ama yagdiktan sonra hemen erirdi. Bu sene biraz daha yogun geçmeye basladi.

Yaklasik 4-5 gündür kar yagisinin zahmetini çekiyoruz. Çalistigim barajla ilçe arasi 33 kilometre 2 gündür kar yagisindan dolayi sikintisini yasiyoruz. Devletimiz sürekli yollarimizi açiyor zaten onda bir sikintimiz yok ama bu kar yagislarindan memnunuz. Yollar kapanmadikça insanlarimiz zor durumda kalmadikça kar yagisi bereketli oluyor. Insaallah kar her seyi temizleyecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA