Beyoglu Belediyesinden Karla Mücadelede Yogun Çalisma

Beyoglu Belediyesi, kentte etkili olan kar yagisina karsi hummali bir çalisma baslatti. 450 personel ve 45 araçla sahaya inen ekipler, araliksiz devam eden tuzlama ve küreme çalismalariyla ilçede yasanilabilecek herhangi bir olumsuzlugun önüne geçiyor.

Beyoglu Belediyesinden Karla Mücadelede Yogun Çalisma


Istanbul’da etkili olan kar yagisiyla birlikte kent beyaza büründü. Istanbul’un en yogun ilçelerinden olan Beyoglu’nda vatandaslarin kar yagisindan olumsuz etkilenmemesi için hummali bir çalisma yürüten Beyoglu Belediyesi, tüm birim ve ekipleri ile sahaya indi. Gece gündüz demeden tuzlama ve kürüme çalismalarina araliksiz devam eden belediye ekipleri, Beyoglu’nun 45 mahallesinde basta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda basarili bir çalisma yürütüyor. Çalismalarda üst geçitler, otobüs, metrobüs, tramvay ve metro gibi toplu tasima duraklarinda da temizlenerek ilçede herhangi bir olumsuz durumun yasanmasi önleniyor. Ekiplerle birlikte sahaya inen Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz da yapilan çalismalari bizzat koordine ediyor.

450 personel 45 araçla sahada

Beyoglu Belediyesi tarafindan yürütülen karla mücadele çalismalarinda 450 personel görevlendirildi. Gece gündüz araliksiz devam eden çalismalarda 45 araç ile toplamda 120 ton tuz ve 100 ton solüsyon stoku kullaniliyor. Tüm bu çalismalarin yani sira karla mücadele çalismalarinda 7/24 hizmet veren 444 0 160 numarali destek hatti üzerinden gelen yardim taleplerine de ekipler kisa sürede müdahale ediyor.

Sokakta kalan evsizler Bilim Beyoglu’na ve kütüphanelere yerlestiriliyor

Belediye ekipleri soguk havada sokakta kalan vatandaslara da yardim elini uzatiyor. Tespit edilen vatandaslar Beyoglu Belediyesine ait Bilim Beyoglu’na ve ilçenin dört bir yaninda faaliyet gösteren kütüphanelere yerlestiriliyor. Ekipler misafir ettigi vatandaslara sicak yemek ve çay ikraminda da bulunuyor. Ekipler ayrica otobüs, minibüs, metro ve metrobüs duraklarinda toplu tasima araçlarini bekleyen vatandaslara da sicak çorba ikram ediyor.

Sokak hayvanlari da ihmal edilmiyor

Beyoglu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde kar yagisi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarinin imdadina da yetisti. Beyoglu Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, Beyoglu bölgesinde yiyecek bulmakta zorlanan kedi evlerine mama takviyesi yaparken, park, bahçelere kedi, köpek ve kuslarin yemesi için düzenli olarak yem ve su birakiyor. Hasta ve yarali sokak hayvanlari da barinaklara yerlestirilerek bakimlari yapiliyor.
Kaynak: İHA