Baskent'te Ulasim Fiyatlarina Zam

Baskent’te toplu tasima ücretlerinde yeniden düzenleme yapildi. Ankara Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen 6,5 TL olan toplu tasima ücretleri, 15 Ocak Pazar gününden itibaren geçerli olacak.

EGO Genel Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, “Toplu tasima araçlarinda uygulanan fiyat tarifesi, akaryakita gelen zamlar ile ara vermeksizin artan maliyetler nedeniyle UKOME tarafindan gündeme alinarak karara baglanmistir. UKOME’nin aldigi karar dogrultusunda, 15 Mart 2022 Sali gününden itibaren geçerli olacak sekilde tam bilet tutari 6,5 TL, indirimli bilet tutari 3,5 TL ve ögrenci abonman ücreti ise aylik 90 TL’ye 225 binis olarak uygulanacaktir” denildi.

Açiklamada, “Artan akaryakit maliyetleri nedeniyle özel halk otobüsleri esnafi fiyatin en az 8 TL olmasini talep etmis, ulasim maliyeti ise 10,5 TL olarak açiklanmisti. ABB Baskani Mansur Yavas’in aradaki farki Belediyenin sübvanse edecegini açiklamasinin ardindan fiyat artis orani kisitli tutulmustu. Bir önceki fiyat artisi yapilan 5 Ocak 2022 tarihinden bu yana maliyetler ortalama yüzde 70 oraninda artmis, sadece akaryakit fiyatlarinda yüzde 79 artis yasanmisti” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA