Atatürk Üniversitesinde Yüz Yüze Egitim Devam Ediyor

Dünya Saglik Örgütü tarafindan küresel salgin olarak tanimlanan Covid-19’un Türkiye’de yayilmasini önlemek amaciyla 2020 yilinda ülke çapinda online (çevrimiçi) olarak verilen egitim, 2021-2022 egitim-ögretim döneminde 62 bin ögrenciyle Atatürk Üniversitesinde yüz yüze devam ediyor.

Atatürk Üniversitesinde Yüz Yüze Egitim Devam Ediyor
Atatürk Üniversitesi, yaklasik 1 buçuk yil süren online egitim sürecini teknolojik alt yapisi ve uzaktan egitim modeline yönelik genis bir bilgi ve birikimi sayesinde basarili bir sekilde tamamlayarak, salgin etkisinin azalmasiyla birlikte 2021-2022 egitim ögretim yilina tekrar yüz yüze baslamaya karar verdi.

2021-2022 Güz Yariyilinda üniversite bünyesinde yürütülen bütün programlarda yüz yüze egitime geçen Atatürk Üniversitesinde ilk yariyil sorunsuz sekilde sona ererken, ikinci yariyilda ise egitim-ögretim kaldigi yerden devam ediyor.

“Aylardir Suskun Olan Üniversite Kampüsü Ögrencilerle Tekrar Senlendi”

Ögrenci, akademisyen ve idari personelin yeni dönemin egitim modelinde salgindan etkilenmemesi için tüm önlemleri alarak imkanlari seferber eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, uzun süre devam eden online egitimin basariyla tamamlandigini ve oldukça faydali oldugunu, ancak hiçbir modelin yüz yüze egitimin yerini tutmadigini söyledi.



Güz yariyilinda yüz yüze egitimin baslamasiyla aylardir suskun olan üniversite kampüsünün ögrencilerle tekrar senlendigini belirten Rektör Çomakli, Atatürk Üniversitesinin 65 yillik tecrübesi, teknolojik alt yapisi, mevcut bilgi islemi, uzaktan egitim deneyimi, ögrenme ve ögretmeyi gelistirme faaliyetleri, dijital dönüsüm çalismalari, akademik ve idari personel yetkinligiyle “Hayatin Hizmetinde Hep Ileriye” prensibiyle hareket ettigini aktardi.
Kaynak: İHA