Gercüs'te Yarim Asirlik Terzi Meslegini Sürdürüyor

Batman’in Gercüs ilçesine bagli Özler köyünde ikamet eden terzi Mehmet Siraç Aslan (70), yarim asirdir meslegini sürdürüyor.

Gercüs'te Yarim Asirlik Terzi Meslegini Sürdürüyor
12 yasinda çirak olarak basladigi meslegini usta olduktan sonra Istanbul’un farkli yerlerinde çalisan ve 12 sene önce Gercüs’e bagli Özler köyüne gelip yerlesen Siraç Aslan, ilçe merkezinde meslegini sürdürüyor. Zaman kaybetmeden Gercüs merkezde bay bayan terziligi açan ve meslegini devam ettiren Aslan, çocuk yasta ögrendigi meslegini ilk günkü askla yapiyor. Bu meslekle 3 çocuk büyütüp okuttugunu belirten Aslan, 12 yasinda iken Gercüs ilçesine bagli Özler köyünden Istanbul’a gittigini söyledi.

Aslan, "Daha 12 yasindayken Istanbul’a gittim. Rus asilli bir ustanin yaninda çirak olarak çalismaya basladim, o zamandan beri bu isi yapiyorum. 52 seneye yakin Istanbul’da çalistim. 2 kiz, bir erkek çocuk büyütüp okuttum, suan birisi uçak mühendisi, bir kizimda kabin görevlisidir, diger kizim ise moda tasarimcisidir. Burada bay bayan elbise dikimi ve tamirat islerini yapiyorum. Takim elbise, palto, pantolon, gömlek, salvar gibi bütün elbiseleri yapiyorum" dedi.

Kimseden fazla ücret talep etmedigini belirten Aslan, "Geçimimi saglasin daha fazlasini istemiyorum vatandaslarin isi rast gitsin o bana yeterdir. Illa bu ücreti vereceksin diye bir kaidemiz yoktur. 5 TL varsa veya 10 TL’si varsa birakip gidiyor olmazsa bile bedava yapiyorum. Hikayemiz hayatla mücadele ile geçti. Benim bu meslegim itina ve sabir isteyen bir meslektir" diye konustu.

Vatandaslar ise meslegini güzel yaptigindan dolayi Siraç ustayi tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA