PAÜ Is Birliginin En Güzel Örneklerinden Birine Sahne Oldu

DENIZLI – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda düzenledigi karma sergiden elde edilen gelir ve bagislarla ile alinan akülü tekerlekli sandalye, sesli kitap okuma sistemi ve sarjli havali minder, ihtiyaç sahibi PAÜ’lü ögrencilere, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’in da katildigi tören ile takdim edildi.

PAÜ Is Birliginin En Güzel Örneklerinden Birine Sahne Oldu


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlügü tarafindan, 3 Aralik Dünya engelliler Günü’nde bir dizi etkinlik gerçeklestirmisti. Bu etkinliklerden bir tanesi de Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Resim-Is Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun’un küratörlügünde düzenlenen ve aralarinda tuval, ebru, kati, tezhip, özgün baski gibi çalismalarin yer aldigi karma sergi idi. Sergide yer alan eserler, sanatseverlerin begenisine sunulurken, eserlerin satisindan elde edilen gelir ile PAÜ’lü engelli ögrencilere bagislanmak üzere akülü tekerlekli sandalye, sesli kitap okuma sistemi ve sarjli havali minder alindi.

Sergiden elde edilen gelir ve hayirseverlerin bagislari ile alinan bu ürünler, PAÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile PAÜ’lü engelli ögrencilere düzenlenen tören ile takdim edildi. Törene; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardimcilari; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. Ibrahim Kisaç, Dekanlar, Denizli Yüksek Ögrenim Vakfi (YÖV) Baskani Av. Mehmet Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, sergiye eserleriyle katki saglayan ögrenci ve akademisyenler ile engelli ögrenciler ve aileleri katildi.



“Tüm binalarimizi engelsiz hale getirecegiz.”

Açilista konusma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yönetim olarak ilk günden itibaren sehir ile üniversite arasinda köprü kurmayi ve bu köprüyü canli tutmayi hedeflediklerini ifade ederken, bunun en güzel örneklerden birinin bu tören oldugunu söyledi.

YÖV ve Egitim Fakültesi Resim-Is Egitimi Anabilim Dali’nin katki ve özverisi ile düzenlenen 3 Aralik Dünya Engelliler Günü programinin meyvesini bu tören ile aldiklarini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konusmasinin devaminda sunlari kaydetti: “Bu program ve ardindan düzenledigimiz takdim törenimiz, is birliginin ne kadar kolay ve güzelliklere vesile olabilecegini bizlere göstermistir. Katkisi olan herkese can-i gönülden tesekkür ediyorum. Üniversite olarak, ‘engelsiz üniversite’ olma adina çalismalarimiza devam ediyoruz. Egitim Fakültesi olarak müracaatimizi yaptik. Insallah bu konuda bir bayrak alacagiz. Tüm binalarimizi engelsiz hale getirecegiz. Ögrencilerimizin kullandigi her alan engelsiz olmak durumunda. Bugün, bir birliktelik hareketinin bereketini görmekteyiz. Bu yüzden çok mutluyuz.”

Sergiden elde edilen gelir ve bagislarla alinan; akülü tekerlekli sandalye ve sesli kitap okuma sistemi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafindan engelli ögrencilere takdim edildi.

Programin sonunda, Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun’un küratörlügünde düzenlenen karma sergiye eserleri ile katkida bulunan ögretim üyesi ve ögrencilere; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardimcilari; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. Ibrahim Kisaç, Dekanlar ile YÖV yönetim kurulu üyeleri tarafindan tesekkür belgeleri takdim edildi.

Ilerleyen Yasina Ragmen Engel Tanimadan Ögrenim Hayatini Sürdürüyor

Akülü tekerlekli sandalyelerden bir tanesi, ilerleyen yasina ragmen engel tanimadan ögrenim hayatini sürdüren PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü ögrencisi Atilla Atilla’ya takdim edildi. Azim ile tüm engellerin asilabilecegini kanitlayan, 50 yasindaki ögrenci Atilla Atilla, gerek ögrenim hayati gerekse sosyal hayatinda bu akülü tekerlekli sandalyenin kendisine büyük bir kolaylik saglayacagini ifade etti.

Tarih bölümünü bitirmekte kararli oldugunu dile getiren Atilla, emegini geçenlere tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA