Dünya Nigdeliler Günü Etkinlikleri Gerçeklestirildi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile paydaslari arasinda bulundugu “Dünya Nigdeliler Günü Etkinlikleri” gerçeklestirildi.

Dünya Nigdeliler Günü Etkinlikleri Gerçeklestirildi
Yogun ilgiyle takip edilen etkinliklere, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Nigde Protokolü, davetliler ve çok sayida Nigdeli katildi.

Açilis töreninde bir konusma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Nahita adiyla çiktigi tarih sahnesinde birçok medeniyete ev sahipligi yapmis olan bu kadim sehir, dogal güzellikleri, gastronomisi, tarihi dokusu ile kültürel mirasa katkilar saglamis ve bugün de bu katkiyi saglamaya ayni sekilde devam etmektedir. Birçok sehirde Nigdeli çok degerli bilim insanlarimizda bulunmakta ve göreve geldigim günden beri bizzat sahsimi arayarak büyük destekler vermektedirler. Bizde onlarin destegini yakindan hissediyor üniversitemize katkilarini önemsiyoruz" dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan etkinlik, Nigde Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Mutlu Basaran Öztürk’ün baskanliginda yapilan “Geçmisten Günümüze Nigde Tarihi” adli panel ile devam etti. Panelde konusmacilar “Milattan Önceki Dönemlerde Nigde”, “Kemerhisar Tyana Antik Kenti Yeni Dönem Kazilari”, “Roma, Bizans Döneminde Nigde ve Kültürel Izleri”, “Selçuklu, Beylikler ve Osmanli Hakimiyeti Döneminde Nigde” ve “Milli Mücadele Döneminde Nigde” baslikli konusmalarini yaptilar. Konusmalarin ortak temasi, Nigde’nin tarih boyunca gözde bir yerlesim yeri oldugu ve birçok medeniyete ev sahipligi yaptigi oldu.

Program, “Nahita’dan Nigde’ye Kültür Kareleri Fotograf Yarismasi” Ödül Töreni ile devam etti. Ayrica protokol üyeleri tarafindan “Nahita’dan Nigde’ye Kültür Kareleri Fotograf Yarismasi”nda dereceye girmis fotograflarin yer aldigi serginin de açilisi yapildi.

Büyük ilgi ile takip edilen “Dünya Nigdeliler Günü Etkinlikleri”, Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvari mensuplari tarafindan gerçeklestirilen Nigde Türküleri adli konser ile son buldu.
Kaynak: İHA