Hz. Peygamber'e Hakaret Ettigi Iddia Edilen Ilahiyatçi Hakkinda Suç Duyurusu

Yazdigi bir kitabinda Hz. Muhammed’e (Sallallahü aleyhi ve sellem) hakaret ettigi iddia edilen Prof. Dr. Mehmet Azimli hakkinda, Evlad-i Resul Ilim ve Irfan Dernegi üyeleri tarafindan suç duyurusunda bulunuldu.

Hz. Peygamber'e Hakaret Ettigi Iddia Edilen Ilahiyatçi Hakkinda Suç Duyurusu
Evlad-i Resul Ilim ve Irfan Dernegi üyeleri, ‘Siyeri Farkli Okumak’ isimli kitabinda Hz. Muhammed’e (Sallallahü aleyhi ve sellem) yönelik söyledigi sözler nedeniyle Hitit Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Azimli hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Üç ayri suçtan yargilanmasi talep edildi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligina verilen suç duyurusu dilekçesinde, Prof. Dr. Mehmet Azimli’nin ’dini degerleri asagilama’, ’halkin bir kesimini asagilama’ ve ’halki kin ve düsmanliga tahrik etme’ suçlarindan yargilanmasi talep edildi.

"Bu hadsizin de rezil olacagindan zerre süphemiz yoktur"

Suç duyurusunun ardindan Istanbul Adalet Sarayi önünde açiklama yapan Evlad-i Resul Ilim ve Irfan Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Seyyid Muhammed Bütün, "Peygamber efendimize hakaret eden Prof. Dr. Mehmet Azimli sahsi sikayet etmeye geldik, suç duyurusunda bulunmaya geldik. Mekkeli müsrikler dahi, efendimizin pak ve temiz nesebi hakkinda konusmazken, efendimizin pak, temiz ve en serefli soyuna necis dilini uzatan, milletin verdigi vergilerle maas alip milletin en degerlisine, en mukaddes saydigi Peygamberlerin Sultani, Rabb’imizin habibine edepsizce, küstahça, hadsiz bir sekilde ’veledi zina olabilir’ diyor. ‘Siyeri Farkli Okumak’ adli rezil kitabinda, 44. sayfada söyle söylüyor, ’Hz. Peygamber’in babasinin durumu, geregince tahlil edilirse evlendikten sonra, evlilik öncesi kendisini ‘beraber olmaya’ davet eden kadinlarla birlikte arzu ve istegi ile bu kadinlara gittigi ve birlikte olma arzusuna neden cevap vermediklerini sordugu sabittir.’ Evet, bu bir ilahiyat profesörü, bunu söylüyor. Bu hadsizin de cezasini hem bu dünyada hem de ahirette çekeceginden ve rezil olacagindan zerre süphemiz yoktur" dedi.



"Efendimize dil uzatilmasini asla ve asla kabul etmiyoruz’’

Ehl-i Sünnet Akademisi Kurucusu Emrah Demiryent ise, "Eski kutsal kitaplarda dahi övülmüs olan Peygamber Efendimize, bugün akademi ismini kendisine kamufle ederek Efendimize dil uzatilmasini asla ve asla kabul etmiyoruz. Biz kesinlikle hukuk çerçevesinde Peygamber Efendimizin müdafaasini hepimiz kendimize görev edindik ve bugün buradayiz insallah. Kendisini ‘profesör doktor’ kilifi adi altinda gizleyerek Islam düsmanligi yapan kimselerin de yaptigini asla kabul etmiyoruz. Onlarin yazdigi iki üç satira kesinlikle hiçbir mümin evladi kanmayacaktir. Bu tür tahrifatlari, bozukluklari terk etsinler. Bizim çoluk çocugumuzun yakasindan düssünler istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA