Van'da Hayati Inanç Söylesisine Yogun Ilgi

Edremit Belediyesi organizesiyle Egitimci-Yazar Hayati Inanç, "Can Veren Pervaneler" söylesisiyle Vanlilarla bulustu.

Van'da Hayati Inanç Söylesisine Yogun Ilgi
Van Edremit Hizmetiçi Konferans Salonunda düzenlenen ve vatandasin yogun ilgi gösterdigi söylesi, Belediye Baskani Ismail Say’in açilis konusmasiyla basladi.

Edremit’in tarihi bir gün yasadigini ifade eden Baskan Say, “Van’in en büyük seminer salonu bize yetmedi. Hem gönül dostlarimiz hem Hayati Inanç hocamizin sevenleriyle doldu, tasti. Davetimizi kirmayip bizleri yalniz birakmadiginiz için her birinize ayri ayri sükranlarimi sunuyorum. Bir taraftan rutin belediyecilik hizmetimizi yaparken, bir taraftan da insanlarimiza gönül sohbetleri yasatma adina bundan sonra düzenli araliklarla misafirlerimiz olacaktir. Programimizin ilki ise Egitimci-Yazar Hayati Inanç hocamizla oldu” dedi.



“Dünya ahiretin fragmanidir”

Van’da olmaktan mutlu oldugunu dile getiren Arastirmaci-Yazar Hayati Inanç ise kendi yasamindan kisa kesitler anlatti. Söylesi programina katilanlara tesekkür eden Arastirmaci-Yazar Inanç, faydali bilgi aktarilmasinin kendisi için bir vazife oldugunu aktardi. Dünya hayatinin çesitli ugraslarla geçtigini söyleyen Inanç, “Bugün burada bir araya gelmemiz su anlama geliyor; hakiki alemde de bulusacagiz. Dünya ahiretin fragmanidir. Burada karsilasanlar orada da karsilasir” diye konustu.

Arastirmaci-Yazar Hayati Inanç’in konusmalarinin ardindan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, kendisine plaket taktim etti.

Düzenlenen söylesiye Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA