Ukrayna'da, Sivillere Rus Isgaline Karsi Tahta Silahlarla Egitim Veriliyor

Ukrayna’da Rus birliklerinin sinirda konuslanmasinin ardindan çikabilecek savasa karsi sivil halka tahtadan yapilan silahlarla askeri egitimler veriliyor.

Ukrayna’nin dogusunda yasananlar ve ülke sinirlarinda 110 bin Rus askerinin nedeniyle konuslanmasinin ardindan yasanabilecek Rus isgaline karsi Ukrayna halkina, tahtadan yapilan silahlarla egitimler verilmeye baslandi. Ukraynali sivillere verilen ilk yardim, bireysel savunma ve yakinlarini korumaya yönelik egitimlerde özellikle tahtadan yapilmis silahlar kullaniliyor. Baskent Kiev’in kirsal kesimlerinde Desnianskiy Bölgesel Savunma Batalyonu, Kiev Savunma Karargahi ve sivil gruplarin destegiyle gerçeklestirilen egitimlere 18 ile 60 yas arasindaki sivillerin katilabiliyor.

Ukrayna Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Bölgesel Savunma’ya katilim tamamen istege bagli ancak yas kisitlamasi var. Yalnizca 18 - 60 yas arasi yetiskinler katilim saglayabilir” denildi.

Açiklamanin devaminda Ukrayna ordusuna hizmet etmis bireylerin yani sira daha önce orduya katilmamis kisilerin de bu birliklere katilim saglayabilecekleri aktarildi.
Kaynak: İHA