Rokalı Kereviz Nasıl Yapılır? Rokalı Kereviz Yemeği Tarifi

Rokalı kereviz yemeği tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında rokalı kereviz yemeği nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Peki, Rokalı kereviz yemeği nasıl yapılır? Rokalı kereviz yemeği kaç kalori? Rokalı kereviz yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte merak edilenler...

Rokalı Kereviz Nasıl Yapılır? Rokalı Kereviz Yemeği Tarifi
Rokalı Kereviz yemeği birçok kişi tarafından sevilen lezzetlerdendir. Son zamanlarda popüler hale gelen bu tarif hakkında araştırmalar gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında rokalı kereviz nasıl yapılır ve rokalı kereviz yemeği tarifi yer alıyor. Sağlığa olan faydaları nedeniyle rokalı kereviz yemeği tarifi uzmanlar tarafından da öneriliyor. Rokalı kereviz yemeği nasıl yapılır ve rokalı kereviz yemeği püf noktaları için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Rokalı Kereviz Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

Rokalı kereviz yemeği için gerekli malzemeler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bilinmeyen bir tarif olan bu yemek için gerekli ürün listesi oldukça aratıldı. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir nokta da ürünlerin kalitesidir. Taze ve kaliteli ürünler tercih ettiğiniz takdirde alacağınız verim çok daha fazla olacaktır. İşte rokalı kereviz yemeği için gerekli malzemeler;

3 adet büyük boy kereviz
1 adet yeşil elma
1 adet büyük boy soğan
2 adet havuç
1 demet roka
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı muskat rendesi
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 yemek kaşığı şeker
2 -3 adet büyük boy portakalın suyu
1,5 çay bardağı su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz


Rokalı Kereviz Nasıl Yapılır? Rokalı Kereviz Yemeği Tarifi

Rokalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

Rokalı kereviz yemeği tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Rokalı kereviz yemeği nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Rokalı kereviz yemeği tarifi hakkında birçok detay merak ediliyor. İlk olarak kerevizleri ve elmayı soyarak limonla ovun. Ardından ince dilimler halinde doğrayın. Havuçları soyduktan sonra minik küpler haline getirin. Soğanı dörde böldükten sonra rokayı da ince ince kıyın. Tencereye yağı ekleyerek soğanları kavurun. Dolmalık fıstığı ve havucu ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Kerevizleri, elmaları ve kuş üzümünü de koyduktan sonra üzerine tuzu ve şekeri atın. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika bekleyin. Ardından portakal suyunu ve içe suyunu ilave ederek pişirmeye devam edin. Yaklaşık 30-35 dakika sonra ocağı kapatarak soğumasını bekleyin. Servis tabağına yemeğinizi koyduktan sonra üzerine muskat serpin. Ardından rokayı ve parmesan peynirini serptikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


Rokalı Kereviz Nasıl Yapılır? Rokalı Kereviz Yemeği Tarifi

Rokalı Kereviz Yemeği Kaç Kalori?

Diyette olanlar ve kilo kontrolü sağlamak isteyenler rokalı kereviz yemeği kaç kalori sorusuna cevap arıyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında kereviz yemeği kaç kalori sorusu yer almaktadır. Oldukça sağlıklı olan bu tarif uzmanların da önerdiği besinlerdendir. Düşük kalorili ve sağlıklı olması nedeniyle diyet yapanlar tarafından da gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Rokalı kereviz yemeğinin 100 gramında 52 kalori bulunmaktadır. 1 porsiyon kereviz yemeğinde ise 220 kalori bulunur.

Rokalı kereviz yemeği tarifi ve rokalı kereviz yemeği nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için derledik. Birbirinden farklı tarifler için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.