Rektör Asçi Önlügünü Giydi, Yosun Unundan Hamsili Pizza Yapti

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci GastroFish projesinin mutfak çekimleri kapsaminda sef önlügünü giyerek yosunlu undan elde edilen hamsili pizza yapiminda asçilara destek oldu.

Rektör Asçi Önlügünü Giydi, Yosun Unundan Hamsili Pizza Yapti
Yalova Üniversitesi ögretim üyeleri tarafindan gelistirilen ve Avrupa Birligi, Disisleri Bakanligi ve Türk Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen “Gastro-Baliklarda Dijital E-Ögrenmeyi Gelistirerek Gençligin Güçlenmesini Artirma” projesi (GastroFish) kapsamindaki ‘E-Ögrenme’ modül çekimlerine Yalova Üniversitesi Asçilik programinin uygulama mutfaginda baslandi.

Yenilikçi yaklasimlarla su ürünlerinin gençlere tanitilmasini amaçlayan projenin çekimleri, Rektör Cebeci’nin katilimiyla gerçeklestirildi.

Gastrofish projesinin dijital içerikleri hakkinda gözlemlerde bulunan Cebeci, yosunlu un (spirulina) içerikli hamsili pizza yapimina da katkida bulundu. Projede e-ögrenme modüllerinin üçüncü kismini olusturan derslerden kirlangiç baligi çorbasi, spirulina (yosun) içerikli granyöz baligi burgeri ve spirulinali undan elde edilen hamsili pizzanin pisirme öncesi, esnasi ve sonrasi teknikleri kayit altina alindi.

GastroFish Projesi

Yalova Üniversitesi koordinatörlügünde, Antalya’dan AKSAM (Akdeniz Su Ürünleri Arastirma, Üretme ve Egitim Enstitüsü) ve SUYMERBIR (Su Ürünleri Yetistiricileri Üretici Merkez Birligi), Italya’dan CEIPES, Ispanya’dan DIDEAS ve Yunanistan’dan INNOPOLIS kurumlarinin ortakligi ile hazirlanan GastroFish projesi kapsaminda hedeflenen fikri çiktilar için hazirlanan e-ögrenme modülleri, gençlerin balikçilik ve gastro-mutfak sektörüne olan ilgilerini artirmayi, saglikli su ürünleri ve balik pisirme tekniklerini ögrenmelerini ve balikçilik sektöründe yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arasi düzeyde sosyal katilimlarini artirmayi amaçliyor.

Projenin E-Ögrenme modül çekimleri Prof. Dr. Derya Güroy koordinatörlügünde, Prof. Dr. Betül Güroy (Arastirmaci), Ögr. Gör. Yasin Özaslan (Arastirmaci), Ögr. Gör. Mehmet Emin Tura (Gastronom-Arastirmaci), Ögr. Gör. Izzet Sahin (Arastirmaci-Teknisyen) ve Ögr. Gör. Enez Özkan Demirci (Gerçeklestirme Görevlisi-Tercüman) tarafindan gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA