Nissan, 2025'Te Avrupa Pazarina Benzinli Motor Üretimine Son Verecek

Japon otomotiv devi Nissan, otomobil endüstrisinin hizla elektrikli araçlara yönelmesi ve kati emisyon standartlari nedeniyle 2025’te Avrupa pazarina benzinli motor üretimine son verecegini duyurdu.

Nissan, 2025'Te Avrupa Pazarina Benzinli Motor Üretimine Son Verecek
Elektrikli araç sektöründe rekabet karbon emisyonu standartlarini karsilayabilmek adina gün geçtikçe artarken, Japon otomotiv devi Nissan’dan kritik bir adim geldi. Nissan Operasyon Direktörü Ashwani Gupta yaptigi açiklamada, Avrupa pazarina yönelik benzinli motor üretimine son verilecegini duyurdu. Kararin, 2025’te yürürlüge girecek ve Avrupali tüketicilerin elektrikli araçlara benzinlilere göre daha ucuza sahip olmasinin önünü açacak düzenlemeler uyarinca alindigi belirtilirken, sirketin 2026 yilina dek Avrupa pazarindaki araçlarin yüzde 75’inin, 2030’a kadar ise tamaminin elektrikli olmasini hedefledigi aktarildi.

Avrupa pazari disindaki diger önemli pazarlar için benzinli motor üretiminin ne zaman sona erecegi konusunda bilgi vermeyen Gupta, talep oldugu sürece üretimin bir süre daha devam edecegini ifade etti.

Nissan, Renault ve Mitsubishi ittifaki elektrikli araç üretimi için adim atmisti

Nissan, Renault ve Mitsubishi ittifaki tarafindan geçtigimiz ay yapilan açiklamada, elektrikli araç teknolojilerine önümüzdeki 5 yil içinde 23 milyar euro (yaklasik 26 milyar dolar) yatirim yapilacagi bildirilmis, dev ortaklik 2030 yilina kadar 35 elektrikli araç modelini piyasaya sürecegini duyurmustu. An itibariyle yüzde 60 olan ortak platform kullanim oraninin ise 2026 yilina dek yüzde 75’e çikarilacagi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA