Bassavci Karabacak Açiklamasi 'Çocuk Varsa Herkes El Ele Olmali'

Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, çocuklarla ilgili hukuksal ve toplumsal konularda ‘çocuklarin üstün yarari’nin her zaman gözetilmesi gerektigini ifade ederek, “Çocuklarla ilgili temel sonuç çocuk varsa herkes el ele olmali” dedi.

Bassavci Karabacak Açiklamasi 'Çocuk Varsa Herkes El Ele Olmali'
Afyonkarahisar Valiligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan, ‘Çocuk Ihmal ve Istismari ile Mücadele Egitim’ programi düzenlendi.

3 gün sürecek toplantinin açilisinda konusma yapan Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, “Esas kanunumuzda, anayasamizda uluslararasi sözlesmelerde geçen en temel unsur üç kelime ’çocugun üstün yarari.’ Bizim çocukla ilgili önümüze ne gelmisse gelmis olsun istismardan, en basit hakarete kadar bu çocukla ben temas kurdugum zaman tereddütte kaldigimiz zaman, söyle mi yaparim böyle mi yapayim diye tereddütte kaldigimiz zaman aklimiza gelecek olan üç kelime ‘çocugun üstün yarari.’ Çocuk varsa herkes el ele olmali. O eksik yapti su ne olacak, bu ne olacak degil, konuda çocuk var. Ben burada en hassas sekilde davranacagim ve beraber olacagim. Isi baskasina havale edip oradan kaçmayacagim” diye konustu.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde gerçeklestirilen programa Vali Vekili Ömer Tekes, Il Emniyet Müdürü Ali Temiz, Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi bürokratlari, ilgili kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA