Yerli Asi Turkovac Mus'ta Uygulanmaya Basladi

Korona virüsle mücadele kapsaminda yerli imkanlarla gelistirilen Turkovac asisi Mus’ta uygulanmaya basladi.

Yerli Asi Turkovac Mus'ta Uygulanmaya Basladi
Mus Devlet Hastanesinden Turkovac asisi için randevu alan vatandaslar, yerli ve milli imkanlarla gelistirilen asinin ilk dozunu olmaya basladi.

Yogun ilginin gösterildigi Turkovac için hastaneye gelen vatandaslar, yerli ve milli asinin gururunu yasayarak asilarini yaptirdi.

“Tüm randevularimiz doldu”

Asi uygulamasiyla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Mus Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Bahattin Bayar, yerli ve milli asi Turkovac’in Saglik Bakanligi tarafindan hastaneye ulastirildigini söyledi.

Bugün ilk doz asilarin uygulanmaya basladigini kaydeden Op. Dr. Bayar, “Vatandaslarimizdan çok yogun bir sekilde ilgi gösterilmekte. Tüm randevularimiz doldu. Bu bizim açimizdan sevindirici bir durum. Hastanemizde asiyla ilgili herhangi bir sikintimiz yok. Korona virüs vakalarinin arttigi su dönemde hatirlatma dozlari da olmak üzere tüm vatandaslarimizi asilarini olmasi için hastanemize davet ediyoruz. Hastanemize randevu disinda gelen vatandaslarimiza da Turkovac asisini uygulayabilir noktadayiz. Yerli ve milli asimiz olan Turkovac asisi bizim açimizdan bir gurur kaynagi. Vatandaslarimizin göstermis oldugu bu teveccühte bizi ayrica sevindirmistir” dedi.



“Herkesi asiya davet ediyoruz”

Asi sorumlusu hemsire Kübra Demirci de, asiya ilginin yogun oldugunu belirterek, “Turkovac zaten aylardir beklenen bir asiydi. Sabah 08.00’den beri Turkovac olmak için gelenler var. Milli asimiz. Gururluyuz, mutluyuz. Herkesi asiya davet ediyoruz. Kontrol ve hatirlatma dozlarinda Turkovac’i tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ülkeme ve ülkemin bilim adamlarina güveniyorum”

Turkovac asisini yaptiran vatandaslardan Metin Sener ise “Ülkeme ve ülkemin bilim adamlarina güvendigim için Turkovac’i tercih ettim. Bu ülkede yasiyorsak kurallara uymamiz lazim” dedi.



“Tukovac’a güveniyorum”

Vatandas Cahit Yakisan da Turkovac’i bekledigini anlatarak, “Bu asiya güveniyorum, Türkiye Cumhuriyeti’ne güveniyorum, saglikçilara güveniyorum. Kendimde saglikçiyim. Herkesi davet ediyorum bu asiya. Çok mutluyum. Herkesin asi olmasini tavsiye ediyorum. Bütün saglik çalisanlarina tesekkür ederim” diye konustu

“Turkovac Türk’ümündür”

“Turkovac Türk’ümündür” diyen Ahmet Yencilek isimli vatandas ise söyle konustu:

“Güvendigim için bu asiyi kullandim. Bu 3. doz asim. Güvenmesem bu asiyi yaptirmam. Güvendigimiz için geldik asimizi olduk. Asidan memnunuz. Allah, saglikçilardan razi olsun bize yardimci oluyorlar.”
Kaynak: İHA