Robotik Kodlama Egitimi Alan Gençler, Gelecegin Teknolojisini Ögreniyor

Malatya Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezinde açilan Robotik Kodlama Temel Seviye Egitim Programlarina katilan 7 ile 14 yas araligindaki ögrenciler, Yesilyurt Belediyesinin sundugu imkanlarla gelecegin teknolojisini en ince ayrintisina kadar ögrendiklerini ve kendilerini gelistirme firsati yakaladiklarini söylediler.

Robotik Kodlama Egitimi Alan Gençler, Gelecegin Teknolojisini Ögreniyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in gençlere gelecegin teknolojisini ögretmenin önemine vurgu yapip ‘ Bizim gençligimiz z kusagi degil TEKNOFEST kusagidir, bu alandaki yatirimlarimizi artiriyoruz’ sözünden sonra harekete geçen Yesilyurt Belediyesi, Kiltepe mahallesinde faaliyete sundugu Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezinde olusturulan bilimsel atölyelerde 7 ile 14 yas arasindaki ögrencilere üç boyutlu yazici, yapay zekâ ve robotik kodlama konularinda egitimler sunuyor. Gelecek 15-20 yil içinde su anki mesleklerden farkli is kollarinin ortaya çikacagi ve birçok sektörde is gücünün makinalara ve robotlara emanet edilecegini ön plana alan Yesilyurt Belediyesi, genç nesli yasanan dijital dönüsüme ve olusacak yeni mesleklere hazirlayarak, teknolojiyi yalnizca tüketen degil üreten de bir nesil yetistirmek adina tüm imkanlari seferber ediyor.

Gelecegin sekillenmesinde etkin bir rol oynayacak robotik kodlama ve 3 boyutlu printer konularinda örnek bir çalismanin hayata geçtigi Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezinde kurulan bilim atölyelerindeki egitim çalismalarina teknoloji meraklisi gençler büyük ilgi gösteriyor. Egitimler sirasinda hem keyifli vakit geçiren hem de algoritmik düsünme ve kodlama konularinda bilgi sahibi olan ögrenciler, üç boyutlu yazici, yapay zeka ve robotik kodlama basta olmak üzere gelecegin teknolojik aletleri üzerine farkli ürünler ortaya koymak için çaba sarf ediyorlar.

Robotik Kodlama Ögretmeni Emir Aslan, Yesilyurt Belediyesinin destekleriyle çocuklara robotik kodlama egitimi verdiklerini ifade ederek, “ Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla TEKNOFEST kusagina yönelik buradaki nezih, modern ve her türlü imkanin oldugu güzel bir ortamda egitim çalismalari yapiyoruz. Yesilyurt Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çinar’in talimatlariyla burada olusturulan bilimsel atölyelerde çocuklarimiza led yakma, sensör yapimlari ve araba yapimlari üzerine teorik ve pratik egitimler veriyoruz. Yapay el yapimlarina kadar bu süreci devam ettirmek istiyoruz. Teknoloji çagindayiz, bizlerde TEKNOFEST kusagina destek vermeye çalisiyoruz. Çocuklarimiza erken yaslarda robotik kodlama ve yapay zekayi uygulamali olarak anlatiyoruz, gelecegin mesleklerinin alt yapilarini ögretmeye çalisiyoruz, çocuklarimizin ilgisi ise bizleri mutlu ediyor. Gençlerimizin teknolojiye olan ilgi ve yakinliklari hepimizi gelecek adina umutlandiriyor. Ilk etapta 60 ögrencimiz vardi, simdi bu sayi 100’e ulasti. Gençlerimizin ne kadar zeki oldugunu burada görebiliyoruz” seklinde konustu.

Egitim çalismalarinin keyifli ve bilgi dolu geçtigini ifade eden Yildirim Kaplan isimli bir ögrenci, “Burada hem egleniyorum hem de teknolojiyi ve robotik kodlamada farkli seyler ögreniyorum, evde çok canim sikiliyor burada çok güzel bir ortam var, bizimle yakindan ilgileniyorlar, bende teknolojiye çok merakliyim, buraya severek ve isteyerek geliyorum. Gelecegin teknolojisini ögrenmek çok güzel. Insanlara faydali olmak için farkli seylere yönelmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Robotik Kodlama egitimlerinin çok güzel geçtigini ifade eden ögrenci Boran Demir ise, “Gerçekten çok güzel bir ortam var, arkadaslarimizla hem egleniyoruz hem de ögreniyoruz. Su ana kadar led yapmayi ögrendim, çalisiyorum daha farkli seyler ögrenecegim” seklinde konustu.

Gençleri dijital çaga hazirladiklarini vurgulayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da, “Artik teknoloji herkesin hayatina her sekilde islemis vaziyette. Çocuklarimizin çok erken yaslarda teknolojiyi dogru kullanmasini ve bunu üretim için kullanmasini çok önemsiyoruz. Çocuklarimiza sadece teknoloji tüketicisi olmayip, yeni teknoloji ya da dijital eser olusturmanin yollarini ögretiyoruz. Çocuklarimizi gelecege hazirlamak ve bu gelecekte Türkiye’nin dijital dönüsümde lider olmasini saglamak içinde bizlerde üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmeye çalisiyoruz. Kiltepe mahallesinde hizmete sundugumuz Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezinde kurdugumuz bilimsel atölyelerimizde ilk etapta 7 ile 14 yas araligindaki çocuklarimiza robotik kodlama ve yapay zeka alaninda egitimler sunuyoruz. Teknoloji meraklisi çok sayida evladimiz buradaki modern ve konforlu ortamlarda gelecegin meslek dallarini ve robotik kodlamayi ögreniyorlar. Gençlerimizin gösterdigi ilgi bizleri mutlu ediyor. Bundan sonra gerçeklestirecegimiz diger projelerimiz ile de Türkiye ekonomisine katki saglayacak projelere ve dijital dönüsüme destek vermeye devam edecegiz. Biz de bugünün çocuklarini o güne yetistirmek için çalismalara agirlik veriyoruz. Hedefimiz; düsünen, meydana getirici, zekasi gelismis, fikirlerini cesaretle ortaya koyan bireylerin yetismesine katki sunmaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA