Dagtekin Açiklamasi 'Tarim Ve Sanayi Gelisiyor, Istihdam Artiyor'

AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, AK Parti iktidariyla birlikte Adiyaman’in üretim ve istihdamda altin çagi yasadigini vurgulayarak açiklamalarda bulundu.

Dagtekin Açiklamasi 'Tarim Ve Sanayi Gelisiyor, Istihdam Artiyor'
Adiyaman’in her alanda büyük bir degisim ve dönüsümü yasadigini belirten Baskan Dagtekin, “Üretim ve istihdamda altin çagini yasayan Adiyaman, geleneksel siyasetin girdabinda eski aliskanliklarla muhalefet edenlerin anlamakta zorlandigi yeni dinamikleri ile kalkinma yolculugunu güçlü adimlarla sürdürmektedir” dedi.

Kamuoyunda çesitli veriler üzerinden yapilan paylasimlara da deginen AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, “Her yil yüzbinlerce insanin çesitli sebeplerle yer degistirmesini, herhangi bir analize gitmeden sadece nüfus parametresinden yola çikarak beyin göçü yasaniyor diye tanimlamak, gerçeklikten uzak bir yaklasimdir. Sadece Adiyaman Organize Sanayi Bölgesinde 10 yilda 5 binlerden 20 bin sinirina gelmis olan sanayi istihdami, Kahta, Besni ve Gölbasindaki 10 binlerce istihdam bu alanindaki büyüme grafigini net biçimde gösteriyor. Tarimin ve sanayilesmenin azalmasi nedeniyle beyin göçü yasaniyor demek, kamuoyunu temelsizce manipüle etme girisimidir. Devlet eliyle yatirim yapilsin. Adiyaman’in ihtiyaci kadar istihdam saglansin romantizmi, çocuksu masumiyet degil, bilgisizlik içermektedir. Adiyaman, yatirimlarda devlet tesvikleri uygulamasinda 6.bölge desteklerinden yararlandirilmaktadir ki, daha cazip bir destek paketi ülke sathinda yoktur. Tarimda, toplam arazilerin yüzde 80’ini sulayacak barajlarimiz için son etaplara gelinmistir. Ayrica badem, nar, hurma, fistik ve sertifikali tohum yetistiriciligi basliklarinda Türkiye’de ilk 10 üretici arasindayiz. Adiyaman’in tarim ve sanayideki kapasite artisinin daha büyük ivme ile devam edecegini bildiriyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA