Erzincan'da Kartpostallik Kis Fotograflari

Aralikli kar yagisinin devam ettigi, dondurucu sogugun da etkili oldugu Erzincan’da kartpostallik kis fotograflari objektiflere yansidi.

Erzincan'da Kartpostallik Kis Fotograflari
Bu sene Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkisi altina alan karakis, birçok olumsuzlugun yani sira beyaz güzellikler de sunuyor. Erzincan’da düzenlenen kis temali foto maratonunda kartpostallik fotograflar objektiflere yansidi.

Erzincan’in dogal, tarihi ve kültürel mekânlarini fotograflayan fotograf tutkunlari en güzel kareyi yakalayabilmek için kiyasiya çaba harcadi.

Kar nedeniyle beyaza bürünen köylerde kisin zorluklariyla güzelliklerinin bir arada yasanmasi, besicilerin çetin kis sartlarinin yasandigi köylerde geçim kaynaklari olan hayvanlarini kar örtüsü üzerinde beslemeleri, beyaz örtüyle kaplanan tarihi ve turistik mekânlarin havadan görselleri, Terzi Baba Türbesi, dondurucu soguklarin etsiyle buz tutan ve her yil çok sayida ziyaretçiyi agirlayan Girlevik Selalesi, Kemaliye ilçesinde bulunan tarihi ahsap evler, Dogu Ekspresi, kanyonlar, dag keçileri fotograf tutkunlarina seyrine doyumsuz kareler sundu.

Fotograf ve drone ile çekim yapmak için Burdur’dan Erzincan’a gelen Ismet Arçin, Nazim Özdemir ve Adem Albayrak isimli 3 arkadas, “Buraya özellikle Dogu Ekspresini ve yaban hayatini çekmek için geldik. Muhtesem bir doga. Erzincan’in ilçeleri Kemaliye, Iliç, Kemah, Tercan karla bir baska güzel. Bolca fotograf çektik” ifadelerine yer verdi.

Fotograf çekerken köy sakinleriyle de hosça muhabbet etme imkâni bulduklarini kaydeden Ismet Arçin, yaban hayatina da dikkat çekti.

Kaçak avcilar yüzünden dag keçilerinin popülasyonunda ciddi bir azalma oldugunu köy sakinlerinin kendilerine ilettigini kaydeden Arçin, “Kaçak avciligin önüne geçilmelidir. Özellikle kirsalda yasayan vatandaslar bu konuyu çok dinlendirdi.” dedi.

Kaynak: İHA