Boraboy Gölü'nde Ilk Açiklamasi 50 Cm Buz Olustu

Amasya’nin Tasova ilçesindeki Boraboy Gölü, tamamen buz tuttu. Göl, 50 santimetreyi bulan buz tabakasi ve yagan 1 metre karla birlikte de beyaza bürünerek adeta gözlerden kayboldu.

Boraboy Gölü'nde Ilk Açiklamasi 50 Cm Buz Olustu
Buz tutan Boraboy Gölü üzerinde, ördekler için yemleme çalismasinin yapilmasi ve ördeklere dogal yasam alani olusturmak için motorlu testere ile 50 santimetrelik buz tabakasi kesilerek suya ulasmasi saglandi.

Birkaç senedir bu kadar donmayan Boraboy Gölü, asiri soguk hava ve kar yagisiyla birlikte ilk kez tamamen dondu. Boraboy Egitim Kültür ve Dayanisma Dernegi ve Boraboy Gölü tesisi çalisanlari göldeki ördekler için seferber oldu. Donan buz tabakasi üzerinde yürüyerek, buzu kirip, ördeklere yasam alani açtilar.

Boraboy Gölü’nde çalisan Latif Akça, asiri yagislardan dolayi gölün yüzeyinin tamamen buz kapladigini söyledi.

Buzu keserek ördeklere dogal yasam alani açtiklarini anlatan Akça, “Gölümüz yaklasik birkaç senedir bu kadar donmuyordu. Bu kadar kar yagisi hiç olmadi. 4 yildir burada çalisiyorum. Bu kadar kar yagisi görmedim” dedi.

Sezai Gökçe ise ördekler mahsur kaldigi için onlara yasam alani açip 50 santimetre buz tabakasi ve 1 metrenin üzerinde kar altinda, gölün buz tabakasini kestiklerini söyledi.

Kaynak: İHA