KKTC'de Borç Yüzünden Maliye Bakanliginin Elektrigi Kesildi

Kibris Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK), borçlarindan dolayi KKTC Maliye Bakanliginin elektrigini kesti.

KKTC'de Borç Yüzünden Maliye Bakanliginin Elektrigi Kesildi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Kibris Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK), önemli miktarda borcunu tahsil edemeyince Maliye Bakanliginin elektrigini kesti. Bakanligin KIBTEK’e 160 milyon TL’ye yakin borcu oldugu ifade edildi. KKTC’de Ekonomi ve Enerji Bakanligi ile Maliye Bakanligi arasindaki elektrik alacagi nedeniyle Maliye Bakanliginda 2 gündür elektriklerin kesik oldugu belirtildi.

Maliye Bakani Dursun Oguz yaptigi açiklamada, Maliye Bakanliginin elektriginin KIBTEK’I idare eden Elektrik Sendikasi (EL-SEN) tarafindan yasal olmayan bir sekilde kesildigini ifade etti.

Oguz, Ekonomi ve Enerji Bakanligina bagli elektrik kurumu üzerinden Maliye Bakanligina herhangi bir fatura gelmedigini ve elektrigin kesilmesinin tamamiyla popülist bir hareket oldugunu söyledi.

Bakan Oguz, Maliye Bakanliginin üzerine düsen yükümlülükleri yerine getirmesine ragmen KIBTEK’in tek tarafli hazirladigi bir ödeme plani ile bakanligin borcu oldugunu ifade ettigini aktararak, söz konusu borcun bakanliga fatura edilmedigini açikladi.

Kaynak: İHA