TBMM Adalet Komisyonu Baskani Tunç Açiklamasi 'Ukrayna Iki Güvenlik Konseyi Üyesi Arasinda Sikismis Kalmis'

TBMM Adalet Komisyonu Baskani ve Bartin Milletvekili Yilmaz Yilmaz Tunç, "Ukrayna, güvenlik konseyi üyesi iki ülke arasinda sikismis kalmis. Güvenlik konseyi dünyada güvenligi saglayacak 5 tane ülke ve yapilanma böyle ama ABD, Rusya, Ingiltere, Fransa, Çin güvenligi sarsan ülkeler " dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Baskani Tunç Açiklamasi 'Ukrayna Iki Güvenlik Konseyi Üyesi Arasinda Sikismis Kalmis'
AK Parti Bartin Genisletilmis Il Danisma Meclisi toplantisi TBMM Adalet Komisyonu Baskani ve Bartin Milletvekili Av. Yilmaz Tunç, katilimiyla Bartin Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapildi.

Toplantida konusan Tunç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in dünya besten büyüktür sözlerinin Ukrayna - Rusya savasiyla bugün daha iyi anlasildigini söyledi.



Türkiye’nin hassan bir dönemden geçtigini anlatan Yilmaz Tunç, "Rusya - Ukrayna savasi basladi ve 5. günde. Cumhurbaskanimizin sürekli ifade ettigi dünyada hakkaniyeti hakki, adaleti savunan o sözleri, Birlesmis Milletler kürsüsünden de ifade ettigi ’dünya besten büyüktür’ derken Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi, BM’nin yapilanmasi ’artik bir reforma tabi tutulmalidir’ derken daha adil bir dünya mümkündür derken bosuna söylemiyordu. Bugünleri görerek, gelecekteki tehlikeleri isaret ediyordu. Bugün Ukrayna iki güvenlik konseyi üyesinin arasinda sikismis kalmis. Güvenlik Konseyi dünyada güvenligi saglayacak 5 tane ülke. Yapilanma böyle geçmiste böyle kurulmus düzen. ABD, Rusya, Ingiltere, Fransa ve Çin. Güvenligi sarsan ülkeler bunlar. Bir baska ülkenin topraklarini isgal eder biri, öbürü hemen güneyimizde terörü destekler. Türkiye’de demokrasiye darbe indirmek isteyen teröristleri saklar, muhafaza eder, onlari kumanda eder. Teröriste tirlar dolusu silah verir. Ondan sonra adi Güvenlik Konseyi üyesi. 5 ülkeden biri hayir dedigi zaman, oradan karar çikmaz. Iste Cumhurbaskanimiz dünya besten büyüktür derken buna isret ediyor ve bugün o sözlerin degeri bütün dünya tarafindan anlasiliyor. Bugün, Türkiye’nin degeri Recep Tayyip Erdogan’in degeri daha çok anlasiliyor. Ukrayna Rusya krizinde de yürüttügümüz dengeli politikanin degeri daha da anlasiliyor. Yardim istenen bir ülke haline gelmissek bu Türkiye ile Recep Tayyip Erdogan ile ne kadar gurur duymamiz gerektigini bize gösteriyor" dedi.

Tunç, 28 Subat Parlamenter sistemin kara lekesi oldugunu da sözlerine ekleyerek, " O özledikleri parlamenter sisteminin kara lekeleri, 28 Subat, 12 Eylül, 27 Mayis, Menderes’in asilmasi Hasan Polatkan’in, bakanlarin asilmasidir. Terörü üreten, vesayetçi anlayisi üreten sistemdir, siyasi krizlerdir. 1.5 yilda degisen hükümetler demek. Cumhurbaskanligi hükümet sistemi, demokrasidir, Cumhuriyetin ta kendisidir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA