MYP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'Adi Konulmasa Da Bu Bir Dünya Savasidir'

Muhafazakar Yükselis Parti Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, “Amerika duruma dogrudan müdahale etmezse Çin bu durumdan alacagi cesaretle Tayvan basta olmak üzere kendi isgal girisimine baslayacaktir. Adi konulmasa da bu bir dünya savasidir” dedi.

MYP Lideri Yilmaz Açiklamasi 'Adi Konulmasa Da Bu Bir Dünya Savasidir'
Muhafazakar Yükselis Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yilmaz, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Amerika’nin duruma dogrudan müdahale etmesi gerektigini kaydeden Yilmaz, “Eger dogrudan müdahale etmezse Çin bu durumdan alacagi cesaretle Tayvan basta olmak üzere kendi isgal girisimine baslayacaktir. Adi konulmasa da bu bir dünya savasidir. Terör örgütleri üzerinden savas yürütmeyi politika haline getirmis olan Amerika, gerçek bir savasla yüzlesince ödlek ve korkak bir sekilde geri çekilmistir. Avrupa zaten ortada yok. Bu durum dünyayi Çin ve Rusya eksenine birakmaktan baska bir ise yaramayacak” dedi.

Amerika’nin yillardir Türkiye ile ugrasmanin agir bedeli ile yüzlesecegini aktaran Yilmaz, “Türkiye’nin stratejik degerini yok sayarak ülkemizi zayiflatmak bütün dünya dengelerini altüst etmistir. Avrupa ve Amerika için güçlü bir Türkiye gerçek bir güvenlik kalkanidir. Bunu kavrayamamis olmasi tarihi bilmemesidir, cehaletidir. Simdi yapilmasi gereken Türkiye’nin F-35 savas uçaklarini vermek ve hava savunma sistemini derhal Türkiye’de konuslandirmak olmalidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA